Drömbeskedet till alla Beck-älskare: Då kommer fyra nya filmer ha premiär

Filmerna om Martin Beck är en av Sveriges mest älskade filmserier.

Nu ger TV4 beskedet att Peter Haber gör comeback som älskade karaktären – med fyra nya filmer.

Filmerna om Martin Beck är en självklar del av svenska filmskatten.

Sedan 1997 har skådespelaren Peter Haber axlat rollen, och efter en tids tystnad ger nu TV4 drömbeskedet till alla Beck-älskare.

Fyra nya filmer är klara och i februari börjar inspelningarna.

– Grattis alla Beck-fans där ute – och jag vet att vi är många som är det! Det här känns så otroligt kul. År efter år är Beck-filmerna i den absoluta toppen över vad våra användare på C More ser mest av, och därför är jag så glad för att vi redan i slutet av 2020 kommer att kunna bjuda på nya filmer, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för Beck på C More och TV4.

Beck filmer
Steinar Hovland, Martin Beck, Alexandra Beijer, Ayda Cetin, Jenny Bodén och Oskar Bergman. (karaktärsnamn) Foto:TV4/Cmore

Då har nya Beck-filmerna premiär

I de nya filmerna spelar Peter Haber återigen Martin Beck, medan Kristofer Hivju fortsätter som Steinar Hovland. Jennie Silfverhjelm, vars rollfigur Alexandra ”Alex” Beijer introducerades i ”Beck – ditt eget blod” och som senare blev filmseriens första kvinnliga gruppchef, ingår även hon i huvudensemblen. 

Film 39 väntas ha premiär på C More senare i höst. Det finns ännu ingen information om premiär på TV4, skriver kanalen i ett pressmeddelande.

Wow vilket glädjebesked! Detta ser vi fram emot! Dela vidare till alla du känner som älskar Beck!