Edward Bloms härliga glädjebesked – efter tuffa tiden: ”Måste våga”

Edward Blom har tagit pandemin på största allvar.

Men nu vågar livsnjutaren åter sig ut i det fria – efter 15 månader i karantän. 

– Nu måste vi ändå våga oss ut i världen, skriver han på Instagram.

Bland det svenska folket har Edward Blom gjort sig känd som en livsnjutare av rang. De senaste åren har han belyst tv-tittarna med sina kunskaper om mat och dryck.

Men även den, till vardags, glada 50-åringen har haft det kämpigt under pandemin och valde tidigt att ta avstånd från människor.

15 månader i karantän

Enligt Aftonbladet inledde gastronomen sin karantän redan den 13 mars 2020. Sedan dess har varit extremt noga på att upprätthålla den. Inte minst eftersom att han själv, med ett högt BMI, klassats som riskgrupp.

Under karantänen skrev Edward en essä för Expressens kultursida där han nyanserat förklarade hur han upplevde tillvaron, något även Aftonbladet rapporterat om. 

I texten, som publicerades i december, beskrev han skräcken och rädslan över att inte veta hur läget skulle utveckla sig. 

”Hela tiden har liemannen stått vid min sida och grinat åt mig, när jag glömt att tvätta händerna efter att ha burit in posten eller kommit för nära någon kringboende. Finns dödsviruset redan i min kropp nu? Kommer det att bryta ut inom 14 dagar – och kommer jag efter ett par veckors tortyrliknande tillvaro vara död?”

Gunilla Kinn och Edward Blom
Foto: Nora Lorek / TT

Fått dubbla doser vaccin

Som för flera andra, har vinden börjat vända en aning för Edward Blom som nyligen fått sin andra dos vaccin. Med vaccinet i kroppen kände 50-åringen att det nu återigen var dags att möta omvärlden efter 15 månader i karantän.

Och hur firade då Sveriges ”kanske” största livsnjutare detta? Jo, på restaurang såklart!

På Instagram delar Edward med sig om glädjen över att åter kunna gå ut på stan.

”Första restaurangbesöket på 15 månader blev på samma ställe som det sista, dagen innan isoleringen: härliga Julius uppe vid Stuvsta torg. Lite skraj är jag väl trots två sprutor men nu måste vi ändå våga oss ut i världen lite grand igen.”

Vi är glada över att se att Edward mår bra! Vad längtar ni efter att kunna göra när pandemin är över? Lämna gärna en kommentar på Facebook!