Efter alla år – Lasse Berghagens ärliga ord om rädslan i Allsång på Skansen: ”Då var jag lite skraj”

Han var under nästan tio år och gjorde ”Allsång på Skansen” till ett av Sveriges mest populära tv-program. Men även om det stora intresset för programmet och hyllningarna trillade in, var inte alltid självförtroendet på topp för Lasse Berghagen.

– Jag var så inne i det så efteråt så satte jag mig bara ner och pustade ut, berättar han i podcasten Lasse Berghagen & Olof Röhlanders Podcast – En blandning av sött och salt.

Lasse Berghagen är för evigt förknippad med ”Allsång på Skansen”. Under nästan tio år ledde han tv-tittarna genom programmet som växte sig till enorm popularitet under hans tid som programledare.

I hans podcast Lasse Berghagen & Olof Röhlanders Podcast – En blandning av sött och salt berättar han när populariteten ökade, växte också osäkerheten fram hos Lasse.

Det var inte på scenen som osäkerheten smög sig fram, utan när programmet var slut.

– Då var det så fruktansvärt mycket folk. Då var jag lite skraj. Men för jag var inne i detta så hade jag inte den glädjen som publiken eller tittarna upplevde att jag hade. Jag var så inne i det så efteråt så satte jag mig bara ner och pustade ut, säger Lasse Berghagen i podcasten.

Under nästan tio år guidade Lasse Berghagen tittarna genom Allsång på Skansen. Foto: Youtube/SVT

”Kan inte ta till mig”

Han berättar vidare att osäkerheten är någonting han jobbar på än idag.

– Jag kan inte riktigt ta till mig och gå av scenen och tänka ”åh va roligt, åh va kul”, utan snarare tänker: ”Hur gick det? Gick det bra, funkade det eller?”, säger han.

Men han ser även en stor fördel med att man inte alltid har ett stort självförtroende.

– Och kanske är den där osäkerheten bra att man inte blir kaxig och för självsäker och kanske tror för mycket på sig själv. Jag vet inte.

Lasse Berghagen berättar att osäkerheten är fortfarande något han arbetar på. Foto: Youtube/TV4

Tackade nej två gånger till programledarrollen

Och kanske var det också tvekan som gjorde att Lasse inte accepterade rollen som programledare med en gång.

– Jag tackade faktiskt nej två gånger innan jag sa ja. Mitt krav var då att jag skulle få ha med mitt band, säger Lasse Berghagen i podcasten.

Men vilken tur att vi fick ha dig som programledare! Allsång på Skansen är ingenting utan dig Lasse Berghagen! Tryck på gilla-knappen om du också saknar Lasse Berghagen i rutan.