Efter åren tillsammans – Erik Bergs kärleksuppoffring för Carina Berg: ”Vissa tyckte att det var helt galet”

Efter ett två års långt förhållande sa Carina Berg och numera Erik Berg ja till varandra under en vigsel i Vemdalen.

I en intervju med magasinet Café berättar Erik hur livet förändrats sedan hann fann sin älskade Carina och den stora uppoffring han har fått göra.

– Det är ganska svårt att vara tillsammans med en fotbollsspelare, säger han till Café.

 

Det slog ner som en blixt. Det krävdes ett möte för att Erik Berg skulle falla pladask för Carina Berg, en av Sveriges mest kända tv-profiler.

I en öppenhjärtig intervju med magasinet Café berättar Erik om kärlekslivet men också hur hans karriär som fotbollsspelare har satt käppar i hjulet för dem.

– Den som blir tillsammans med en fotbollsspelare måste tyvärr ge upp sin egen identitet i viss mån. Saker kan hända så snabbt för oss. Vardagen är otrygg för en partner. Ena dagen kanske man håller på och bygger upp ett liv i Italien, och så nästa ska man flytta till Skottland. Jag har aldrig velat begära av någon att den ska utsätta sig för något sådant för min skull, säger han till tidningen.

Köpte förlovningsring tre månader in i förhållandet

Han berättar att bara efter tre månader in i förhållandet med Carina hade han redan hunnit köpa förlovningsring.

Han bara visste att han ville vara med Carina – hela tiden.

”När man vet så vet man”‚ säger han till tidningen.

Erik Bergs svåra dilemma om kärleken

Men med karriären blev det ett stort dilemma. Det var att satsa hårt eller lämna. Och vad ingen nog var beredd på valde han det senare.

– Vissa tyckte så klart att det var helt galet. Det var samma sak som när jag lämnade landslaget. Det fanns personer som tyckte att jag missade chansen att visa upp mig i stora matcher, och på så sätt kanske få kontrakt med en klubb där jag skulle kunna tjäna ännu mer pengar, säger han till tidningen.

Carina Berg: ”Plågades lite av dåligt samvete”

Carina berättar att hon hade stort tvivel i början av relationen, speciellt när Erik fick ge upp sin proffskarriär utomlands.

– Erik hoppade av ett kontrakt som många bara drömmer om. Jag plågades lite av dåligt samvete i början, tyckte att hans offer var så stort. Men han var extremt tydlig med att han valde den väg i livet som han visste skulle göra honom lycklig, och då är det inget offer utan en ren jäkla vinst.

Men Erik är mer än nöjd idag. Han älskar att få komma hem till Carina varje dag, något han verkligen uppskattar han, säger han.

Underbart med kärlek och underbart att ni kommit fram till något som funkar för er!