Efter bråket – Bert Karlssons ord till Björn Ulvaeus: ”På något sätt…”

En långdragen konflikt mellan Bert Karlsson och Björn Ulvaeus har bubblat länge, berättar Karlsson själv i ett poddavsnitt av ”Nemo möter en vän”.

Bråket startade för många år sedan och och nu vill Bert Karlsson försonas, men enligt Expressen vill Björn Ulvaeus inte ens kommentera bråket.

Bert Karlsson har levt en liv där han känns igen som mångsysslare av rang.

Han har bland annat varit med och tagit fram några av våra mest folkkära artister såsom Vikingarna, Linda Bengtzing, Carola och många andra.

Foto: TV4

Utöver musiken har både entreprenörskap och politik varit några av de saker han ägnat sig åt och karriären har varit lång.

I dag är Bert Karlsson 76 år gammal och under senare år har han främst varit involverad i att driva flyktingförläggningar. Han säger själv att tempot saktat ner något.

– Nu ligger jag ganska lågt, säger han till ”Nemo möter en vän”.

Stora konfliken med Björn Ulvaeus

I intervjun hos Nemo Hedén berättar Bert Karlsson även om en konflikt som ska ha uppstått mellan honom och Abbalegendaren Björn Ulvaeus för många år sedan.

– På något sätt blev vi osams när jag tog över Abba-katalogen i två år. Stikkan ville inte sälja till dem, utan han överlät hela katalogen till mig, han ville att jag skulle se om det gick att sälja den, berättar han för Nemo.

Han förklarar att ilskan då riktades mot honom.

– Då blev de sura även på mig och det tycker jag är lite synd för jag tycker att de har gjort en så fantastisk resa, säger Bert Karlsson

Abba
Photo:Torbjörn Calvero/POLAR

Vill begrava stridsyxan

I dag tycker Bert Karlsson att det är synd att det blev som det blev och vill lägga ner stridsyxan. Han vill helt enkelt samtala med Björn Ulvaeus om bråket.

Men enligt Expressen verkar det inte finnas något större intresse från det andra hållet.

De rapporterar nämligen att Görel Hanser, Björn Ulvaeus manager, sagt att Ulvaeus inte ens vill kommentera saken.

Vad tror ni, kan de bli sams efter alla dessa år?