Efter branden i Notre Dame – nu ryter Zara Larsson ifrån mot miljardärerna: ”Ni bryr er ju inte”

I måndags fick världen ett omskakande besked. Den historiska Notre Dame i Paris, brann och stora delar av katedralen har nu rasat från den väldiga byggnaden.

Strax efter gick flera miljardärer ut med löften om att skänka pengar för att återbygga katedralen, något som nu artisten Zara Larsson ryter ifrån mot.

”Ni kan fixa det här, men ni bryr ju er bara inte”, skriver hon på Twitter.

Notre Dame, en av världens mest kända byggnader som har nämnts i böcker och filmer, började plötsligt brinna under måndagen. Ett besked som kom som en chock till hela världen när de skakande bilderna från den stora branden, fick många att tappa hakan.

Sedan dess har flera miljardärer erbjudit sig att hjälpa till med att bygga upp katedralen igen, genom att skänka miljarder.

Men det har också väckt en hel del kritik.

Under måndagen stod den historiska katedralen Notre Dame i lågor. Foto: TT/AP Photo/Michel Euler

Zara Larsson: ”Ni bryr er bara inte”

En av dem är svenska sångerskan Zara Larsson.

”Miljardärerna fick fram hundratals miljoner till Notre-Dame inom några dagar, alltmedan folk fortfarande inte har rent vatten att dricka”, skrev hon i ett inlägg på Twitter.

Hon berättar vidare att hon har stor respekt för Notre Dames och dess kultur, men att det sätter saker i perspektiv när miljardärer plötsligt bryr sig vid en katastrof.

”Ni kan fixa det här, men ni bryr ju er bara inte. Och jag säger det här med den djupaste respekten för arkitektur och Notre-Dames historia. Det som hände är tragiskt, men det sätter verkligen perspektiv på saker”, skriver hon.

Zara Larsson: ”Bekostnad av fattiga människor”

Hon skriver att hon menar inte att miljardärernas aktion är dåligt, men att hon har fått en tankeställare.

”Men det sätter i perspektiv vad människor med rikedomar kan åstadkomma. Och om du är miljardärsrik, så är det oftast på bekostnad av fattiga människor”, lade den 21-åriga sångerskan till.