Efter förlossningen förändrades allt – nu öppnar Carina Berg upp om depressionen

När ett barn kommer in i livet, är det inte alltid en dans på rosor. För Carina Berg blev det en första tuff tid när hon fick sonen Holger.

I podcasten ”Gynning & Berg” berättar tv-profilen om hennes förlossningsdepression.

– Jag hade bara energi så jag precis klarade av mig själv och ingen annan, säger hon i podcasten enligt Aftonbladet.

Som mamma försöker man sitt bästa att alltid räcka till för sig själv men främst sin familj. Men det kan också göra att man till slut tänker mindre och mindre på att ta hand om sin egen hälsa, något som tv-profilen Carina Berg nu öppnar upp om.

När hon fick sin son Holger 2009 gick Carina in i en förlossningsdepression.

En tid som blev oerhörd tuff för henne då hon själv beskriver sig som en person som alltid vill vara till lags och räcka till för alla.

– Jag var uppfostrad till att vara en person som hela tiden ska se till gruppens bästa, vilket jag tycker att man ska, men jag fick inte ta massor med onödig plats och vara en besvärlig människa. Det har jag tyvärr fått med mig från min uppfostran. Det har jag jobbat jättemycket med, säger Carina Berg i podcasten ”Gynning & Berg – Hittar sig själva”, enligt Aftonbladet.

Carina Berg öppnar upp om sin förlossningsdepression. Foto: Kanal5/Youtube

Carina Berg: ”Det kan inte vara min uppgift att allt det ska fungera”

Och mitt uppe i denna tuffa tid insåg hon vikten av att också sätta sig själv först, för sitt eget bästa.

– Jag var sjukt trött och han ammade var 40 minut dygnet runt, så jag sov liksom inte. Jag hade bara energi så jag precis klarade av mig själv och ingen annan, säger hon i podcasten enligt Aftonbladet och fortsätter:

– Helt plötsligt var jag tvungen att inse att jag inte kunde hjälpa alla i en grupp att må bra, det kan inte vara min uppgift att allt det ska fungera och vara så bra som möjligt, jag måste se till mig själv.

Att inte alltid räcka till har varit tufft för Carina. Foto: Kanal5/Youtube

Carina Berg berättar vidare om hur hon jobbar ”för att hitta balansen i det där, att vara schysst och omtänksam, men inte på bekostnad av mig själv och vad jag tycker”.

Så viktigt att lyfta fram detta ämne, men du är inte mer än människa Carina! Många kan säkert känna igen sig! Tryck på gilla-knappen för att skicka stöd till Carina!