Foto: Instagram/TV4

Efter Jenny Strömstedts kollaps i tv – här är hennes nya besked

Tv-bilderna var otäcka – men TV4 gav genast lugnande besked om Jenny Strömstedt.

Nu berättar den omtyckta programledaren om planen för den närmaste framtiden.

Det var i TV4:s direktsändning om Palmemordet i mitten på förra veckan som Jenny Strömstedt plötsligt kollapsade. Mitt under en intervju med chefsåklagare Krister Petersson sjönk den av tittarna så omtyckta tv-profilen ihop. Samtidigt som en tv-medarbetare kom in på studiogolvet och sade hennes namn innan sändningen bröts för reklam.

Bilderna var mycket obehagliga och det var många tittare som hörde av sig efteråt både till Strömstedt och kanalen med sin oro. Som tur var verkade allt ha gått bra, vilket ersättaren tillika nyhetsankaret Anders Kraft också meddelade direkt efter reklampausen.

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra, det kommer gå bra för Jenny, hon har gått ut själv. För säkerhets skull i alla fall när hon återhämtar sig passar vi på att slänga in mig, sade Kraft i direktsändningen.

Foto: TV4

Inhopparen Anders Kraft: ”Tv är inte det viktigaste som finns”

För Nöjeslivet berättade han att det var självklart att kliva in snabbt i Jennys ställe.

– Stämningen i studion och kontrollrum var god (efter att det stod klart att Jenny då var okej). TV är inte det viktigaste som finns men det var aldrig någon känsla av att vi skulle steka sändningen, sade han till Nöjeslivet.

LÄS MER: Strömstedts första ord – efter otäcka bilderna i TV4

Massor av tittare hörde som sagt av sig till TV4 och Jenny i sociala medier efteråt. Alla med samma undran, och Strömstedt tackade dagen efter i ett inlägg på Instagram för folks omtanke.

View this post on Instagram

Var utelåst i trappen ett tag. 😳 Glömmer saker till höger och vänster just nu. Igår lämnade jag bilen utanför Brottsjournalens redaktion med nyckeln i. Lyckligtvis stod den kvar ett par timmar senare. 🤦‍♀️ Det är väl ingen tjuv som vågar sig dit antar jag. Jag blir sån när det rör sig mycket saker i huvudet, inte minst coronavirusets spridning och all fakta som ska vägas, mätas och balanseras. Fördelen med mitt jobb är att jag får ställa frågor direkt till både ansvariga politiker och smittskyddsläkare. 😷 Just nu gör jag allt för att hålla mig frisk, och långt från sårbara personer. Tvättar händerna, spritar (händerna alltså), cyklar eller tar bilen till jobbet. Inte för min egen skull, prognosen är att nästan alla kommer att få viruset förr eller senare och för alla nu friska och starka lär covid-19 inte bli särskilt dramatiskt, men det är en solidaritetshandling med de fysiskt svagare, och vården som behöver en långsammare smittspridning för att hinna med att hjälpa. 🙌🏼 Ber en bön till alla högre makter jag egentligen inte tror på. Så många är så väldigt oroliga och det får konsekvenser i kontakter mellan människor. 😧 Sen har jag pratat med så många desperata frilansare och småföretagare som tappert visar stor förståelse för situationen, men som plötsligt inte får en spänn att försörja sig på med restriktionerna om sammankomster över 500 personer. Den som skulle fixa ljudet till konferensen, köra bussarna dit, stänga gitarrerna på en turné som blir inställd, som har kafeet på teatern eller är f-skattare i gigekonomin och plötsligt inte får komma till jobbet, och därmed inte får fakturera men ändå måste betala hyra och mat till barnen. (Sen är hela ekonomin drabbad så klart) Vi får vara snälla mot varandra. ❤️ ps. Glöm inte att titta på @tildedepaula och @ritter_thomas och ställa alla era frågor i Coronaspecialen 2000 @tv4

A post shared by Jenny Strömstedt (@jennystromstedt) on

Jenny Strömstedts besked – tillbaka i tv-rutan i veckan

I dagarna har Strömstedt lagt upp flera bilder på sköna sommarvyer, bland annat denna vid Östersjön.

När tittare frågar Jenny i kommentarsfältet om hon nu får lite semester eller om hon snart är tillbaka i tv-rutan, meddelar Strömstedt:

”Tillbaka på torsdag! 😻” skriver tv-profilen i ett svar till en tittare, och kommentaren har i skrivande stund fått över 200 gilla-markeringar.

Många tittare uttrycker också glädje och omtanke i kommentarerna direkt till Strömstedt.

”Hoppas Du mår bra och inte stressar tillbaka”, skriver en tittare.

”Vilken fantastisk bild! Jag ser fram emot att få se och höra dig på TV4 igen. Ta hand om dig”, skriver en annan.

Jag kan inte göra annat än skriva under på dessa kommentarer! Ta hand om dig, Jenny. Vi ser fram emot att få se dig i tv-rutan igen.

Dela gärna inlägget om du också vill skicka omtanke till denna underbara programledare. ❤️