Foto: Instagram/TV4

Efter Jenny Strömstedts kollaps i tv – här är hennes nya besked

Tv-bilderna var otäcka – men TV4 gav genast lugnande besked om Jenny Strömstedt.

Nu berättar den omtyckta programledaren om planen för den närmaste framtiden.

Det var i TV4:s direktsändning om Palmemordet i mitten på förra veckan som Jenny Strömstedt plötsligt kollapsade. Mitt under en intervju med chefsåklagare Krister Petersson sjönk den av tittarna så omtyckta tv-profilen ihop. Samtidigt som en tv-medarbetare kom in på studiogolvet och sade hennes namn innan sändningen bröts för reklam.

Bilderna var mycket obehagliga och det var många tittare som hörde av sig efteråt både till Strömstedt och kanalen med sin oro. Som tur var verkade allt ha gått bra, vilket ersättaren tillika nyhetsankaret Anders Kraft också meddelade direkt efter reklampausen.

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra, det kommer gå bra för Jenny, hon har gått ut själv. För säkerhets skull i alla fall när hon återhämtar sig passar vi på att slänga in mig, sade Kraft i direktsändningen.

Foto: TV4

Inhopparen Anders Kraft: ”Tv är inte det viktigaste som finns”

För Nöjeslivet berättade han att det var självklart att kliva in snabbt i Jennys ställe.

– Stämningen i studion och kontrollrum var god (efter att det stod klart att Jenny då var okej). TV är inte det viktigaste som finns men det var aldrig någon känsla av att vi skulle steka sändningen, sade han till Nöjeslivet.

LÄS MER: Strömstedts första ord – efter otäcka bilderna i TV4

Massor av tittare hörde som sagt av sig till TV4 och Jenny i sociala medier efteråt. Alla med samma undran, och Strömstedt tackade dagen efter i ett inlägg på Instagram för folks omtanke.

Jenny Strömstedts besked – tillbaka i tv-rutan i veckan

I dagarna har Strömstedt lagt upp flera bilder på sköna sommarvyer, bland annat denna vid Östersjön.

När tittare frågar Jenny i kommentarsfältet om hon nu får lite semester eller om hon snart är tillbaka i tv-rutan, meddelar Strömstedt:

”Tillbaka på torsdag! 😻” skriver tv-profilen i ett svar till en tittare, och kommentaren har i skrivande stund fått över 200 gilla-markeringar.

Många tittare uttrycker också glädje och omtanke i kommentarerna direkt till Strömstedt.

”Hoppas Du mår bra och inte stressar tillbaka”, skriver en tittare.

”Vilken fantastisk bild! Jag ser fram emot att få se och höra dig på TV4 igen. Ta hand om dig”, skriver en annan.

Jag kan inte göra annat än skriva under på dessa kommentarer! Ta hand om dig, Jenny. Vi ser fram emot att få se dig i tv-rutan igen.

Dela gärna inlägget om du också vill skicka omtanke till denna underbara programledare. ❤️