Efter långa tystnaden – SVT:s nya besked om Lars Lerin

Lars Lerin

Foto: SVT/TT

Det blev en stor tittarsuccé med ”Lerins lärlingar” och ”Vänligen Lars Lerin”.

Sedan dess har konstnären och numera folkkära tv-profilen även synts med eget julprogram tillsammans med kärleken Junior.

Nu meddelar SVT om framtiden för Lars Lerin i tv-rutan.

Med en enorm värme och nyfikenhet på andra människor har Lars Lerin verkligen blivit en folkkär tv-profil.

Han var sedan långt innan dess en hyllad konstnär, men det är med hans varma personlighet som han har blivit en stor favorit inte bara hos svenska folket men också en hel del stora namn.

När han fick chansen att intervjua Anni Frid Lyngstad, blev det stort uppmärksammat då stjärnan annars inte ställer upp alltför ofta på intervjuer.

STOCKHOLM 20180517 Konstnären Lars Lerin ställer ut på Liljevalchs konsthall i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Intervjuade Abba-stjärnan

Men Abba-stjärnan såg helt klart någonting hos Lars och i intervjun berättade hon bland annat om sin sorg efter att förlorat både sin make och dotter.

– Det tog väldigt lång tid. Det tog väldigt många år. Av en obegriplig sorg. Man känner att man inte kan överleva knappast, sa hon då i programmet.

Sedan dess har vi fått se honom intervjua bland andra Thorsten Flinck och Mikael Persbrandt, men också delat med sig av sina konstkunskaper i ”Lerins läringar”.

Även kärleken Junior har funnits med i programmet, och inte minst i parets egna julprogram ”Lerins jul” som sändes förra året.

Men sedan en tid tillbaka har det varit tyst kring tv-profilen och om hans framtid på SVT.

SVT meddelar i ett mejl till Nöjeslivet att för de som sett fram emot en ny säsong av julprogrammet tyvärr blir besvikna.

LÄS MER: Sanningen bakom Lars Lerins nya bild med familjen – reaktionerna efter tv-profilens besked

SVT:s framtidsbesked

Ingen säsong har planerats in denna julen, men istället kommer kanalen med ett drömbesked.

Foto: SVT

”Det kommer en ny serie som heter Lerins sommarö som har premiär den 25 november”, skriver Ulrika Lundgren Borg, pressansvarig för programmet i ett mejl till Nöjeslivet.

Hon skriver vidare att i programmet kommer flera från ”Lerins lärlingar” återses men även Lars och Junior bjuder in nya och gamla vänner till sitt lantställe på västkusten för att måla och prata om livet. 

Jag har egentligen aldrig förstått mig på semester, och skiner solen sitter jag helst i skuggan. Dessutom kan jag bli nervös om Junior och jag får för mycket egentid tillsammans – då börjar jag snart längta till mitt arbetsbord och Junior blir Brasilien- abstinent, säger Lars Lerin.

LÄS MER: Juniors plötsliga barnbesked med Lars Lerin – efter tuffa tiden isär: ”Det ska vara fullt…”

Exit mobile version