Efter operationen: Så mår Kikki Danielsson nu – egna orden från sjukbädden

Kikki Danielsson har fått komma hem till Bollnäs igen – efter operationen för den brutna foten.

Den folkkära artisten fick ett tungt besked av läkarna: Hon tvingas till uppemot ett helt års rehabilitering – samtidigt som hon ska tävla i Melodifestivalens första deltävling om bara åtta veckor.

Nu berättar Kikki själv med egna ord om hur tillfrisknandet går.

Det var inför Melodifestivalens presskonferens i november som olyckan var framme för Kikki Danielsson. ”Så mycket bättre”-aktuella artisten föll och bröt foten på tre ställen. Operationen i Stockholm gick bra och hon fick komma hem till Bollnäs rätt nyligen.

Läkarnas dom blev dock hård för Kikki: Rehabilitering i ett år. Beskedet kom oväntat för artisten, som redan 3 februari tävlar i Melodifestivalen 2018 och den första deltävlingen i Karlstad med bidraget ”Osby Tennessee”.

– Operationen idag gick bra. Får räkna med upp till 1 års rehabilitering. Något tungt just nu, skrev hon då på Twitter.

TV4

Hur denna rehabilitering kommer påverka artistens kommande medverkan i Melodifestivalen 2018 är oklart. Men hon har tidigare berättat att hon kommer ta stöd av vännen och låtskrivaren ”Sulo” Karlsson och sina barn när det är dags att tävla i den första deltävlingen.

Tävlar med ”Osby Tennessee” i Melodifestivalen 2018

Lördag 3 februari står hon på scenen i Karlstad för att kvala in till finalen i Melodifestivalen.

– Det ska nog gå med hjälp, jag tar med något av barnen, säger Kikki Danielsson till Expressen.

– Årets låt heter Osby Tennessee och den handlar om mig – den lilla tjejen från Osby som tog sig hela vägen till Nashville. Så det blir min biografi på tre minuter, säger Kikki Danielsson, som kom trea i Eurovision 1985 med ”Bra vibrationer”, till Sveriges Radio.

Så här mår Kikki efter operationen

Nu berättar Kikki hur rehabiliteringen gått hittills! I dagarna har hon pratat med fansen via sina sociala medier.

På tisdagen skrev hon så här:

– I dag har det på riktigt känts som om jag sitter i husarrest. Gipset har blivit för stort, eftersom fotens svullnad över tårna gått ner. Törs nästan inte lämna säng eller soffa alls.

Men sedan dess verkar det som om det gått framåt! För på luciadagen skickade Kikki ut ett nytt meddelande till fansen!

– Nä, jag har inte blivit vigare!! Jag försökte bara göra ett fotokollage, få med BÅDE benet och fejset. Fick nämligen byta gipset i dag eftersom det gamla börjat skava. Och när det fanns gips i rosa, var ju saken avgjord. Åh vad det var skönt att få lämna huset en stund och andas frisk luft.

Så skönt att höra att du är på bättringsvägen. Vi hoppas på ett snabbt tillfrisknande, Kikki!

Youtube

Dela vidare och gilla för att visa att du står på Kikkis sida!