Efter orden från hatarna – nu ryter Jon-Henrik Fjällgren ifrån: ”Kan skada andra för livet”

Jon-Henrik Fjällgren ryter ifrån mot hatarna. Foto: Instagram/TV4

Att få kämpa och få respekt för den man är, är något som de flesta av oss anser att man inte ens just ska behöva kämpa för. Vi föds olika och vi är olika och det borde ses som en självklarhet att det är just så.

Men vi vet att det inte alltid är så verkligheten ser ut.

För Jon-Henrik Fjällgren har varit en konstant strid mellan honom och de som anser att han är annorlunda.

Han har tidigare berättat om hur han som barn och senare i livet blev mobbad, något som han nu vill ryta ifrån om.

Jon Henrik Fjällgren vill slå tillbaka mot hatet. Foto: Instagram

Jon-Henrik Fjällgren om hatet: ”Min hudfärg och hemland som jag dömdes för”

I ett Instagraminlägg beskriver han den tuffa tiden och hur hans mående var långt ifrån bra.

”När jag växte upp så var de orden som tog hårdast. Vet inte hur många gånger jag fick höra att jag skulle skickas hem till mitt hemland jag vet inte hur många gånger jag fick höra jag inte hör hemma här jag vet inte hur många gånger de var min hudfärg och hemland som jag dömdes för”, skriver Jon-Henrik.

Han skriver vidare hur ångesten ibland tog över och hur han tvekade varje morgon ifall han skulle orka leva en dag till, men han hoppet och vill nu också uppmärksamma den makt som hat och mobbning kan faktiskt ha.

Kampen mot utbrändhet och depression

I långa Instagraminlägg, skriver folkkära artisten om vikten av att inte ta makt, genom att trycka ner en annan människa. Han menar att dessa ”härskartekniker” är något vi alla måste jobba mer på.

”Jag tycker att detta skall mer prioriteras i skolan och på arbetsplatser för att alla dessa härskartekniksmetoder kan skada andra för livet. När jag idag blir utsatt så reagerar min kropp direkt genom att jag får sömnlöshet och blir spänd i kroppen. Utbrändhet och depression, Ptsd är bara några få saker man kan drabbas av om man under en lång tid blir utsatt av dessa”‚ skriver han på Instagram.

Jon Henrik Fjällgren berättar om mörka tiden i unga år. Foto: TV4

Jon-Henrik Fjällgren om världen i dag: ”Fel människor på fel plats”

Han skriver vidare att han tycker inte att världen är en bra plats, utan snarare går åt ett helt annat håll.

”I mina ögon så är inte världen påväg mot något bättre utan det är fel människor på fel plats på många ställen och brukar sin makt åt fel saker. Jag är inte en av dom som kommer att stå å se på om någon far illa där ute och jag hoppas många andra gör desamma”‚ skriver han.

Vill inte söka uppmärksamhet

Han menar att han söker inte uppmärksamhet genom att skriva öppenhjärtigt om det han känner, utan han vill ha en upprättelse.

”Jag är inte med i något för att få makt, jag är inte med i något för att vara tuff och jag är inte med i något för att få bekräftelse och uppmärksamhet. Jag är med i något för att en gång i tiden så satt jag där och var en av dem som blev utsatt och jag svor att när jag blir stor så ska jag aldrig låta någon trampa på mig igen och när jag blir stor så skall jag göra allt för att stoppa detta och försöka förändra även om de skulle vara lite”.

Exit mobile version