Efter stora sveket – här konfronterar Linda Lindorff Frida om dumpningen av bonde-Simon

Bonde söker fru fick ett ledsamt slut för deltagaren Simon Ohlsson.

Den öländske mjölkbonden som fångat många tittares hjärtan under programmets gång blev lämnad på Arlanda när han skulle åka på kärleksresa med sin Frida. Hon hörde inte av sig till Simon som i stället fick åka iväg ensam på resan, innan vännen Per anslöt för att pigga upp honom lite.

I en ny intervju på Linda Lindorffs blogg svarar Frida på frågorna alla undrar över efter bilderna i TV4.

Linda inleder samtalet vid bordet så här:

– Sist jag träffade dig och Simon tillsammans så satt ni hand-i-hand och det var väldigt kärleksfullt. Det kändes som att du var väldigt förtjust i Simon, visst var det så?

– Ja, det var jag. Jag var jätteförtjust i honom, svarar Frida.

Hon förklarar sedan varför det blev som det blev.

– Det blev krig i min mage på grund av så mycket känslor. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det men det var kärlek där och då, säger hon.

Och fortsätter:

– Den dagen jag lämnade gården, för att åka hem och packa väskorna och sen komma tillbaka, när jag hade lämnat hemma… Alla känslor, det var som att jag inte hade känt något överhuvudtaget. Jag tror att det blev lite för mycket för mig. Jag vet inte, jag gjorde det på ett sånt elakt sätt också. Jag hörde inte av mig, svarade inte. Men det var för att jag inte kunde hantera det bara. Jag ville inte såra honom mer än vad jag… Jag vet inte, det vart för mycket bara.

Det var efter tv-programmet som Frida insåg att känslorna inte längre fanns där.

– När kamerorna försvann, då försvann även en del av attraktionen. Simon är en jättehärlig och jättefin kille, han hade allt som jag ville ha i en kille och en framtida man. Men just när kamerorna försvann så slocknade liksom spänningen helt och hållet. Jag fick mer kompiskänslor.

Något liknande har hon tidigare aldrig varit med om, förklarar hon för Linda.

– Jag var besviken på mig själv att jag inte lät det fortsätta. Att jag stängde av. Det chockade mig mest. Från en sekund hade jag jättemycket känslor och från ingenstans… det här vill jag inte göra.

”Det får mig att känna mig hemsk”

Du rår ju inte för att du känner som du känner, säger Linda då. Samtidigt konstaterar programledaren att hon tycker att hon förtjänar kritik för att inte ha plockat upp telefonen och ringt Simon för att säga: ”förlåt mig, men jag kan inte att komma, jag orkar inte”.

– Det var ju fruktansvärt, det kände även jag, att det här är inte klokt. Herregud, hur kan man krossa någons hjärta på det viset. Men då är det ju skönt att du har en förklaring till att det blev som det blev. Man rår ju inte för hur man känner, säger Linda Lindorff.

Frida förklarar att hon lider av telefonskräck.

– Det hade ju blivit mildare i fall jag hade svarat, men jag kunde bara inte. Det får mig att känna mig hemsk. Så där gör man inte egentligen, men jag gjorde så och är jätteledsen för hans skull.

Här kan du se hela intervjun på Linda Lindorffs blogg.

TV: 10 mest sedda tv-programmen 2017