Efter Suzanne Axells besvikelse på SVT – nu svarar kanalen på kritiken: ”Har inte nått fram”

Suzanne Axell är en av våra mest folkkära programledare.

Men hennes önskan om att få ett eget program på SVT blev aldrig uppfylld och Suzanne riktade hårt kritik mot kanalen.

Nu ger SVT svar på hennes kritik.

Sedan 2003 har Suzanne Axell varit antiktet utåt i SVT:s program ”Fråga doktorn”.

Programmet som nu är inne på sin 34:e säsong går starkare än någonsin och vid Suzanne Axells sida sedan ett år tillbaka, finns läkaren Karin Granberg.

Men även om Suzanne trivs bra med sitt arbete som programledare för ”Fråga doktorn”, drömmer hon om att få ett eget program, något hon tidigare berättat om för Nöjeslivet.

– Jag trivs bra på SVT, men jag kan inte säga att jag har behandlats som en stjärna. Vi är en liten grupp av kvinnor och män som gör programmet. Vi har inte fått någon särskild uppmärksamhet för detta inifrån, har Suzanne Axell tidigare sagt till Nöjeslivet.

Suzanne Axell
Suzanne Axell kritiserade SVT efter att ha önskat ett eget program. Pressbild/foto: Johanna Norin

”Föll mellan stolarna”

Hon berättade då även om att hon lagt fram idén kring ett eget program för SVT men att hon då fått nobben.

– Jag skulle vilja göra ett eget intervjuprogram innan jag lägger ner. Då skulle jag göra ett porträtt av en person. Tillsammans med en redaktör pitchade jag fram idén men jag fick någon luddig förklaring och sen föll allting mellan stolarna, har hon tidigare sagt och tillägger.

– Jag har en bra idé nu och kommer pitcha fram något framöver. Jag kommer inte att ge upp, det är inte min stil.

Suzanne Axell
Nu svarar SVT på Suzanne Axells kritik. Foto: SVT

SVT:s svar efter Suzanne Axells kritik

Nu svarar SVT själva på programledarens kritik.

– Fråga Doktorn är ett väldigt uppskattat program, framförallt av tittarna men även internt på SVT. Det är förstås tråkigt om det inte har nått fram till Suzanne. Vad gäller programpitchar så kommer det hundratals varje år och endast en liten del blir till ett tv-program. Men har man bra idéer ska man aldrig ge upp, säger Hanna Dowling, chef företagskommunikation SVT till Nöjeslivet.

Vi håller tummarna för att din dröm kommer att slå in Suzanne! Detta är något vi verkligen skulle vilja se mer av! Ge aldrig upp!