Efter tittarnas vrede – så ändrar TV4 om ”Idol” efter alla år

Årets säsong av ”Idol” har verkligen satts igång.

Under veckan har det varit tre kvalkvällar där tjejer mot tjejer och killar mot killar ställts emot varandra.

Nu avslöjas att programmet gjort en stor förändring sedan förra året, efter tittarnas kritik.

Under många år har Idol roat, underhållit och chockerat tittarna genom auditions och glädjefulla vinster genom åren.

Några har blivit riktiga stjärnor från programmet, och några har glömts helt bort.

Men trots att programmet har många år på nacken har tittarna haft mycket kritik gällande programmets upplägg.

Tittarna menade nämligen under förra årets säsong att nivån på deltagarna var alldeles för låg, vilket gjorde att TV4 nu har ändrat om helt.

Idol ändras om tv-tittarnas kritik. Foto:TV4/Cmore

Deltagarna får nämligen ingen hjälp med styling eller röstcoach förrän långt in i programmet, vilket gjorde att många tittare menade att flera deltagare sjöng falskt.

För Hänt berättade tidigare deltagaren Vanja Engström om hur mycket programmet förändrades efter att de fått hjälp med rösten.

– Jag fick ju till exempel höra att jag skulle ta det lugnare vid refrängen, annars hade jag verkligen dragit på. Men jag ville ändå att min röst skulle komma fram mer. Han hjälpte oss jättemycket, så personligen är jag väldigt nöjd med den hjälp jag har fått. Han förklarar allt på ett rimligt sätt och varför jag inte ska sjunga på ett visst sätt och varför jag ska. Och om jag håller med så gör jag ju det, sa hon då till Hänt.

TV4:s ändring efter tittarnas kritik – så ändras programmet

Nu har TV4 tagit åt sig av kritiken och ger nu deltagarna hjälp med röstcoachning redan från start.

– Att jobba med ett långlivat format som Idol gör att man ges möjligheter att prova nya saker och vinklar varje ny säsong. I år får de tillgång till röstcoach redan från start till skillnad från förra året där vi ville tydliggöra resan som de tävlanden gör när de är med i programmet, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol till Hänt.

Idol har fått ändra på en hel del för deltagarna. Foto: TV4/Cmore

Men någon stylist får inte deltagarna träffa förrän nästa vecka.

– Vi stöttar våra idoler på många olika sätt. Bland annat får de hjälp från våra duktiga stylister som har en lysande förmåga att förstärka de tävlandens egna uttryck. Idolerna får hjälp med styling från och med nästa vecka då fredagsfinalerna startar, säger Malin Knave.

Vad tycker ni om förändringarna? Blir det till det bättre eller sämre av att TV4 lägger sig i mer från start? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.