Efter tragiska bortgången – här är Jerry Williams egna ord om svåra sjukdomen

Jerry Williams dog våren 2018, bara 75 år gammal.

I SVT:s dokumentär ”Jerry Williams” berättar nu vännerna om Jerrys tuffa tid – och de avslöjar även artistens egna ord om den svåra sjukdomen, rapporterar Aftonbladet.

Jerry Williams var en av Sveriges mest folkkära artister. Många sörjde också när beskedet om hans bortgång kom i mars 2018. Rockikonen, som drabbades av cancer, blev bara 75 år gammal.

Även om Jerry var känd för att underhålla och bjuda på sig själv när han stod på scen, var han mån om sitt eget privatliv. I SVT:s dokumentär ”Jerry Williams”, som sänds på måndagskvällen, får tittarna nu en inblick i hans liv.

Jerry Williams, vars riktiga namn var Erik Fernström, var gift med Britten Fernström. Tillsammans hade de döttrarna Jannica Fernström och Bianca Fernström. Han hade även sonen Johnny Fernström från ett tidigare förhållande.

Foto: Wikimedia commons

Därför höll sig Jerry Williams familj undan offentligheten

I programmet berättar Jerrys vän Leif Malmgren varför Jerry valde att hålla sin familj från strålkastarljuset och offentligheten.

– Det hände att jag frågade Jerry varför inte Britten och ungarna och Johnny var med mer i tv och så där, men han sa alltid att: ”De är tillräckligt bra på det de gör för att inte behöva stå i nån jävla blaska och schavottera bara för att de är släkt med mig”, säger Leif Malmgren i programmet, uppger Aftonbladet.

Då Jerry gärna inte pratade om sitt privatliv kom också nyheten om hans död som en chock för många.

Jerka
Foto: SVT/Jonny Hansson (Wikimedia)

Jerry Williams sista ord

Ulf Bengtsson berättar i dokumentären om Jerrys sista tid i livet.

– När han blev sjuk då kan man säga att Jerry var Jerry Williams, en man som var rakryggad, stark och uttryckte sin person på bästa sätt hela vägen och det också under den perioden. Han var otroligt stark, det fanns inget tycka synd om, det finns ingenting av det, säger han, enligt Aftonbladet.

Vännen avslöjar också vad Jerry själv sa om sjukdomen.

– Han sa ”It is what it is”. Det är som det är.

”Jerry Williams” sänds i SVT1 måndag den 8 juli klockan 20:00.

Vi saknar dig, Jerry!

Dela gärna för att hedra denne fantastiska artist och hans minne.