Efter tuffa sjukdomstiden och jobbiga inspelningen i Stjärnorna på slottet – så här mår Sven Melander nu

I slutet av mars berättade den folkkäre programledaren, journalisten och tv-profilen Sven Melander att han drabbats av cancer.

I somras avslutades cellgiftsbehandlingen – och då skulle Melander samtidigt börja inspelningarna av ”Stjärnorna på slottet”.

Nu visas programmet i SVT.

– Jag var väldigt imponerad av att Sven orkade, säger deltagaren Camilla Läckberg till Nöjeslivet.

Foto: SVT

– Jag har hela tiden sett fram emot att få vara med i ”Stjärnorna på slottet”, men det som har komplicerat det hela är att jag varit svårt sjuk under våren och genomgått en rätt tung behandling. Så jag var väldigt orolig för om jag skulle komma och vara i alla fall i presentabel form och ja, döm själv! säger Sven Melander i programmet.

Inför premiärsändningen i SVT den 29:e december klockan 20.00 förklarar Sven Melander att det var tufft att spela in programserien.

– Det var väldigt roligt. Vi hade väldigt kul. Samtidigt som det var jobbigt. Det var väldigt varmt. Men med det här gänget blev det jättekul, säger Sven Melander till Nöjeslivet.

STOCKHOLM 20181212 Stjärnorna på slottet. Från vänster: Alexander Karim, Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderblom och Camilla Läckberg. Foto: Janerik Henriksson / TT
STOCKHOLM 20181212 Stjärnorna på slottet samlade igen i december i år. Från vänster: Alexander Karim, Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderblom och Camilla Läckberg. Foto: Janerik Henriksson / TT

Hyllas av Läckberg: ”Sven ska ha en hjältemedalj”

Deckardrottningen Camilla Läckberg berättar att hon är imponerad av Sven.

– Jag var väldigt imponerad av att Sven orkade. Det kanske är det som imponerade mest på mig den veckan. Han ska ha hjältemedalj för att han pallade värmen och allting. Vi höll på att duka under och hade ju inte genomgått en cancerbehandling precis, så det imponerade enormt på mig, säger Camilla Läckberg till Nöjeslivet.

Så mår Sven Melander i dag: ”Har inget att klaga på”

På frågan hur han mår i dag (i början av december) svarade Sven Melander så här:

– Helt okej. Det finns några smärre biverkningar fortfarande. Det tar lite tid innan de försvinner eller de kanske hänger kvar lite, jag vet inte. Jag jobbar för fullt och har ingenting att klaga på, sa Melander.

Har du något råd att dela med dig av till de som går igenom något liknande?
– Det är lite förmätet kanske, men jag hade hoppats att ordet ”cancer” någonstans kan tappa det oerhört stigmatiserande. Fortfarande så är det första folk tänker när de hör ordet är döden. Och sanningen är ju att de flesta former av cancer inte bara hejdar man utan botar dem. Man blir ju av med det i vissa fall med ganska tuff behandling, säger Sven Melander.

Han fortsätter:

– Det är kanske att vi borde se det med lite bättre ögon. Naturligtvis får man vara införstådd med att vissa former av cancer är oerhört allvarliga. Så är det ju. Men de flesta former i dag har man ju koll på och kan bota. Sen är det ju tråkigt när barn och unga drabbas. Men det är lika tråkigt om de drabbas av andra, svåra sjukdomar.

Foto: SVT

Du är så stark, Sven! Dela gärna vidare för att hylla honom.