Foto: TT

Efter tunga bakslaget med dottern – Malena Ernmans krav: ”Situationen katastrofal”

Malena Ernmans show flyttas fram.
Nu kräver operastjärnan att kultur-Sverige kompenseras efter nya restriktionerna – och slår larm.
– Situationen för Sveriges privatteatrar och konsertarrangörer är återigen katastrofal, skriver hon.

På måndagen kom nya restriktioner med anledning av spridningen av den mer smittsamma omikron-varianten i coronapandemin.

Nya regler vad gäller publik – maxtak på 500 personer vid offentliga tillställningar bland annat – blir ett hårt slag mot underhållningsbranschen som kunnat en tid utföra en del evenemang.

Emelie Löfmark, ordförande för Sveriges producenter och privatteatrar, menar att kultur-Sverige behöver stöd som motsvarar nedstängningen.

STOCKHOLM 20201029 Malena Ernman under Öppna salongernas kulturarbetarprotest mot publikrestriktioner på Norrbro i oktober 2020. Foto: Amir Nabizadeh / TT

– Var det kris, kaos och konkursrisk förra veckan så är det ännu värre nu. Det vi kunde genomföra fram till klockan 12 i dag var blödande produktioner som kostade extremt mycket pengar per föreställning, men nu anser vi oss nedstängda, säger hon till Dagens Nyheter.

En annan som reagerat starkt efter beskedet är artisten Malena Ernman.

Malena Ernmans krav

Melodifestivalvinnaren från 2009 är uppgiven och visar nu sitt stöd till Löfmark.

– Situationen för Sveriges privatteatrar och konsertarrangörer är återigen katastrofal. Vi är än en gång i praktiken belagda med
näringsförbud och det måste till kraftiga, omedelbara åtgärder för att rädda kultur-och nöjessverige, skriver Malena Ernman på Instagram på tisdagen.

Under lång tid hade operasångerskan sett fram emot att fortsätta framträda med bejublade musikalen ”Forever Piaf”, där även hennes dotter Beata Ernman har en ledande roll, på Göta Lejon i Stockholm.

Men den kommer nu att flyttas fram till i höst, meddelade arrangören på måndagen.

– Det är självklart väldigt, väldigt tråkigt men hälsan och sjukvårdspersonalen måste komma först, skrev Malena Ernman då, på Instagram.

STOCKHOLM 2021-09-01 Beata Ernman och Malena Ernman inför premiären på framflyttade musikalen ”Forever Piaf” på Göta Lejon. Foto: Nils-Petter Nilsson / TT

Vad tänker du om detta? Skriv gärna en kommentar.