Efter vinsten i Mello – John Lundvik avslöjar hemliga och lyxiga fördelen: ”Det finns en klausul…”

Melodifestival-vinnaren John Lundvik förbereder sig för Eurovision men har ändå hunnit arbeta med sommarens Diggiloo turné.

Nu avslöjar han en hemlig fördel, som Aftonbladet var först att avslöja.

– Det finns en klausul i det här kontraktet som Diggiloo har med alla artister som är med i Mello, säger John Lundvik till tidningen.

John Lundvik ska ta Europa med storm med hans vinnarlåt ”Too late for love” i Tel Aviv. Förberedelser har pågått ända sedan vinsten i Melodifestivalen och semifinalen i Eurovision närmar sig med stormsteg.

Trots att tiden närmar sig allt mer, finner John Lundvik ändå tid till att åka till Mallorca och arbeta med sommarens stundande Diggiloo-turnén.

Men som Mello-vinnare finns det också flera fördelar att ställa upp på flera åtaganden.

I en intervju med Aftonbladet avslöjar han den hemliga detaljen i kontraktet som han skrivit under på för Diggiloo.

Hemliga detaljen i kontraktet för John Lundvik

Enligt tidningen står det inskrivet i kontraktet står att den artist som eventuellt vinner Melodifestivalen också får en högre ersättning.

– Jag är väl lycklig att säga att det finns en klausul i det här kontraktet som Diggiloo har med alla artister som är med i Mello att om en vinst skulle ske, så ser också lönebilden helt annorlunda ut, det är tacksamt, säger John Lundvik till Aftonbladet.

Det gör att han alltså tjänar mer pengar än andra etablerade artister som medverkar som till exempel Magnus Carlsson och Jessica Andersson.

John Lundvik om lättnaden efter beskedet: ”Enormt kul när man jobbar hårt”

Men för John är det en stor fördel för hans kommande period med mycket jobb. Och fullbokad det är John Lundvik minst sagt.

Det väntar både höst och vinter turné, men John ser stort fram emot detta. Han berätta för Aftonbladet om hans stora lättnad över att inte behöva oroa sig över pengar.

– Jag vill också poängtera att det är skitkul att nu börja tjäna lite större pengar, det är enormt kul när man jobbar hårt. Men det är framgången som är det roliga. Att man får göra det man alltid har velat göra. Sen är det kul att kunna försörja sin familj, på det som började i ett pojkrum med en gitarr. Att ha valmöjligheter att kunna resa när vi vill och gå ut och äta när vi vill och inte ligga sömnlös över ekonomi som har varit ganska många år av den här resan, säger han till tidningen.

Vad tycker ni om detta? Ska det göras skillnad mellan artisterna? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.