Foto: TV4

Elin Kjos är död – blev 35 år: ”Saknaden är bottenlös”

Elin Kjos har somnat in, skriver familjen på sociala medier.
Träningsprofilen och den tidigare elitsimmaren blev 35 år.

Elin Kjos har inspirerat hundratusentals människor genom åren. För tre år sen fick den förra elitsimmaren diagnosen obotlig lungcancer, och hon medverkade i ”Renées brygga” för bara några veckor sedan.

Där berättade hon om sin kamp.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– I maj 2020 skrev de in mig som palliativ patient, alltså livsförlängande. Det de trodde då var att jag inte skulle leva året ut, det var det beskedet jag fick, sade Elin i TV4-programmet.

Hon berättade också om hur livet vände, och hur hon ville fortsätta att inspirera andra även efter diagnosen.

– Jag har alltid jobbat med att lyfta andra på olika sätt, genom träning och hälsa. När jag hamnade i det här blev det plötsligt så här, ”kommer jag inte kunna inspirera människor längre?” Men då blev det i stället att jag började leva på ett annat sätt och när jag själv började få andra värden i livet, kunde jag sända ut det till de som följde mig. Det blev en inspiration till livet i stället, sade Elin till programledaren Renée Nyberg.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Nu har träningsprofilen somnat in, 35 år. Det skriver familjen i sociala medier.

– Igår kväll somnade vår älskade Elin in till tonerna av Eva Cassidy. Sjukdomen eskalerade snabbt i slutskedet och kroppen orkade inte mer. Som hon tagit sig an denna utmaning. Med mod, styrka och kärlek till livet och de runtomkring henne. Du är enastående vår älskade Elin, skriver Elins familj på träningsprofilens Instagram-konto.

Den sista tiden fanns familjen närvarande hos henne.

– De sista dygnen gick lugnt till och hon var hållen av familjen. Vi älskar henne evinnerligt och saknaden är bottenlös, skriver familjen i inlägget.

De vill också skicka med en viktig hälsning till alla Elins följare.

– Jag vet att ni nu är många som sörjer med oss och låt oss göra det tillsammans här. Vi ber er samtidigt att låta oss sörja i lugn och ro. Till sist ber vi er att göra precis som Elin gjorde varje dag: Leva! Här och nu. Vänta inte en sekund till.

Fotnot: Här kan man se avsnittet med Elin Kjos i ”Renées brygga” via TV4 Play.

Alla våra tankar går till familjen. Vila i frid, Elin.