Elisabet Höglund ignorerade råden – nu tvingas hon och maken fly från Spanien: ”Oroliga för oss”

Trots att vänner och regeringen avrått från att resa utomlands under coronakaoset – åkte ändå journalisten Elisabet och hennes make till Spanien.

Det blev ett beslut som hon snabbt fick ångra.

– Det här är säkert farligt för gamla med underliggande sjukdomar, men vi befinner oss inte i krig, säger hon till Expressen.

UD och regeringen avråder från alla icke nödvändiga resor utomlands efter att coronaviruset brutit ut runt om i världen.

Men trots rekommendationerna tog ändå journalisten Elisabet Höglund beslutet att resa till Spanien med sin make.

Elisabet Höglund
Elisabet Höglund är fast i Spanien tillsammans med maken. Foto: TV4/Youtube

Väl på plats har de nu fått utegångsförbud.

– Folk får gå till affären, apoteket, frissan, kemtvätten och läkaren. Men man får inte cykla på en öde väg för att hålla kroppen i form. Då blir man stoppad av polis. Det är helt sjukt. Reglerna är helt galna. Det finns inget förnuft och ingen konsekvens, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Du får gå ut med hunden, men inte cykla på en racercykel. Min man sa att jag borde gå ut och låna en hund. 

Bokat dyra flygbiljetter tillbaka hem

Spanien som nu planerar att stänga sina gränser, fick Elisabet att snabbt ta beslutet att boka biljetter tillbaka hem till Sverige.

– Det fanns bara enstaka biljetter kvar, men jag hittade två platser direkt till Arlanda. De kostade över 8 000 kronor, vilket är jättedyrt men jag var tvungen att ta dem. Annars kanske vi inte kommer hem. Jag vet inte ens om Norwegian kör planet på torsdag, Spanien kanske bestämmer att inga flyg får komma in i landet, säger hon.

Elisabet Höglund
Elisabet Höglund berättar att hon och maken nu fått tag i flygbiljetter hem till Sverige. Foto: TV4/Youtube

”Spanjorerna som är oroliga för oss”

Den 75-åriga tv-profilen och journalisten säger att hon inte är särskilt orolig för att drabbas av smittan.

– Vi hade ansiktsmasker med oss när vi åkte från Sverige i fredags, men det är snarare spanjorerna som är oroliga för oss. I går när vi storhandlade var det nästan bara vi och personalen som hade skyddsmask. De kanske inte skyddar så mycket, men det är en symbol för trygghet. Jag såg mig som en förebild för mänskligheten, faktiskt.

Vad tycker ni om Elisabeths beslut? Känner ni någon som befinner sig utomlands och är fast? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.