Foto: TV4 & Roger Vikström / TT

Elisabet Höglund om skräcken med maken Bosse

Vardagen har förändrats fullständigt.
Elisabet Höglund berättar nu om hennes och maken Bosses nya skräckupplevelser.
En yttre orsak ligger bakom parets rädsla, skriver hon i sin blogg.

Journalisten och programledaren Elisabet Höglund, som fyllde 80 i slutet av augusti, var mellan 1983–2008 en av SVT:s mest profilerade reportrar. Hon har tjänstgjort i public service-kanalens tjänst som såväl arbetsmarknadsreporter, ekonomireporter, politisk reporter och utrikeskorrespondent.

Höglund, som också blev välkänd för svenska folket via sin karaktäristiska frisyr, har i denna roll ställt makthavare mot väggen, förmedlat viktiga nyheter till svenska folket och intervjuat intressanta personligheter i decennier. Dessutom kan Höglund även stoltsera med att ha tagit sig till hela vägen till final tre år i rad i ”På spåret”. Det gjorde hon tillsammans med komikern Jesper Rönndahl, och det blev två totalvinster i den prestigefyllda frågesporten.

År 2009 chockade hon dessutom juryn i TV4:s underhållning ”Let’s dance” när hon höll sig kvar i vecka efter vecka, trots deras konstanta sågningar. Resan med proffsdansaren Tobias Karlsson tog dock slut efter ett antal veckor.

På senare år har Höglund inte synts till lika flitigt i offentligheten. Men nyfikna läsare kan med fördel följa hennes tankar och liv via hennes blogg. Där skriver den profilerade nyhetsreportern om sin vardag i Bergslagen med maken Bosse, och i dagarna har de varit med om någonting mycket dramatiskt.

Höglund berättar i sin blogg att det är försvarsjätten Bofors som håller på med provskjutningar i området, eftersom man ska skicka vapen till Ukraina som invaderades av Ryssland 2022.

För Elisabet och maken Bosse innebär detta stora förändringar i vardagen. Enligt Höglund kan de höra ”öronbedövande knallar” bara några hundra meter ifrån bostaden.

– Mest rädd är jag för att någon avfyrning ska gå snett, missa målet och kanske träffa vårt hus eller något eller några av grannhusen. I förrgår kväll trodde Bosse att ett skott hade gått åt h-vete, om jag får uttrycka mig så, skriver Höglund i sin blogg.

Höglund förklarar att rädslan är påtaglig.

– Fönsterrutorna skallrar av den genomborrande kraft som de projektiler besitter när de omgivna av rök och eldsflammor och med ett ursinnigt dån borrar sig in i ”Berget” eller skjutvallen. Det känns som om helvetet var löst, som om kriget hade kommit ända hit till Kilsbergen, skriver Höglund i sin blogg.

LÄS MER:

 

Läs mer om...