Elisabeth Andreassens döttrar har växt upp – firar mammas 60-årsdag på semester!

Elisabeth Andreasson är en av Norges mest folkkära artister. Hon vann Eurovision Song Contest 1985 med Bobbysocks för Norge, och har också tävlat i den svenska Melodifestivalen tillsammans med vännerna Lotta Engberg och Kikki Danielsson – och 2002 gick de till final i Globen med bidraget ”Vem e det du vill ha?”.

”Bettan” har de senaste åren gått igenom en tuff period sedan flera av hennes närmaste gått bort. Artisten förlorade båda sina föräldrar inom loppet av ett halvår, och under 2016 förlorade hon sin make Tor.

– Du var världens bästa make. Du var världens bästa vän. Hade han sett hur många som är här nu, hade han blivit glad. Vi ska ta vara på varandra. Varje dag med dig har varit fantastisk. Vi hade respekt för varandra, sa Elisabeth i kyrkan enligt Dagbladet och fortsatte:

– Nu sover Tor ordentligt. Jag kan inte väcka honom.

Men efter att ha gått igenom den svåra tiden verkar det nu som om Bettan har det litet trevligare. Lagom till sin egen 60-årsdag, som infaller i dag, onsdag 28 mars, har artisten tagit med sig döttrarna Anna och Nora på resa till Barcelona! Nu delar hon med sig av de härliga semesterbilderna till vänner och fans på Facebook, och det är samtidigt många som vill gratta Bettan på stora dagen.

Samtidigt kan man se hur lika döttrarna, som är i 20-årsåldern, är sin folkkära mor.

Bettan är en artist som lyckats med ett konststycke som få: Hon har blivit folkkär med sin härliga stämma i såväl hemlandet Norge som Sverige. Elisabeth föddes som norsk medborgare i Göteborg och var en del av norska gruppen Bobbysocks som vann Eurovision Song Contest på 1980-talet.

Sjöng i trion Kikki, Bettan och Lotta

De splittrades 1988 och därefter sjöng hon bland annat i många år med artisten Jack Werner Danielsen som tyvärr gick bort 2006, blott 30 år gammal. Dessutom har hon haft nära samarbeten med vännerna Lotta Engberg och Kikki Danielsson, även om det är ett tag sedan trion sjöng tillsammans nu.

På hennes meritlista finns även en roll i musikalen Spök på Maximteatern i Stockholm där hon bland annat spelade mot Björn Skifs.

Posted by Elisabeth Andreassen fanpage on Saturday, June 25, 2016

Hon är dessutom historisk i Eurovision-sammanhang: Bettan är den kvinna som deltagit flest gånger i Eurovision – vid fyra tillfällen har hon sjungit för hela kontinenten inför hundratals miljoner tv-tittare.

Posted by Elisabeth Andreassen fanpage on Sunday, October 30, 2016

På onsdagen gratulerar vi Bettan på 60-årsdagen! Själv har hon låtit meddela vänner och fans via sin Facebook-sida att hon firat med semester i Barcelona och Spanien de senaste dagarna.

Bettans påskhälsning från Barcelona

– Vi har det jättebra på semester! skriver Bettan och passar också på att önska alla sina vänner en glad påsk med flera härliga bilder.

Vi storkoser oss på ferie! Stor stas! Barcelona assa! 🐥🐣💛 God Påske ril alle venner. 😍

Posted by Elisabeth Andreassen on Tuesday, March 27, 2018

Visst är de lika – Nora, Elisabeth och Anna?

Vi storkoser oss på ferie! Stor stas! Barcelona assa! 🐥🐣💛 God Påske ril alle venner. 😍

Posted by Elisabeth Andreassen on Tuesday, March 27, 2018

DELA gärna vidare om du också vill önska Bettan ett stort grattis på 60-årsdagen!