Elisabeth Andreassens döttrar har växt upp – firar mammas 60-årsdag på semester!

Foto: Facebook

Bettan är en artist som lyckats med ett konststycke som få: Hon har blivit folkkär med sin härliga stämma i såväl hemlandet Norge som Sverige. Elisabeth föddes som norsk medborgare i Göteborg och var en del av norska gruppen Bobbysocks som vann Eurovision Song Contest på 1980-talet.

Sjöng i trion Kikki, Bettan och Lotta

De splittrades 1988 och därefter sjöng hon bland annat i många år med artisten Jack Werner Danielsen som tyvärr gick bort 2006, blott 30 år gammal. Dessutom har hon haft nära samarbeten med vännerna Lotta Engberg och Kikki Danielsson, även om det är ett tag sedan trion sjöng tillsammans nu.

På hennes meritlista finns även en roll i musikalen Spök på Maximteatern i Stockholm där hon bland annat spelade mot Björn Skifs.

Hon är dessutom historisk i Eurovision-sammanhang: Bettan är den kvinna som deltagit flest gånger i Eurovision – vid fyra tillfällen har hon sjungit för hela kontinenten inför hundratals miljoner tv-tittare.

På onsdagen gratulerar vi Bettan på 60-årsdagen! Själv har hon låtit meddela vänner och fans via sin Facebook-sida att hon firat med semester i Barcelona och Spanien de senaste dagarna.

Bettans påskhälsning från Barcelona

– Vi har det jättebra på semester! skriver Bettan och passar också på att önska alla sina vänner en glad påsk med flera härliga bilder.

Visst är de lika – Nora, Elisabeth och Anna?

DELA gärna vidare om du också vill önska Bettan ett stort grattis på 60-årsdagen!

Exit mobile version