”En plats i solen”-profilen förbereder sig på att dö – stjärnans ord om sin sista gåva till barnen

På ett kort ögonblick kan hela ditt liv förändras, med ett enda hjärtskärande besked.

I flera år syntes Jonnie Irwin leda tittarsuccén ”En plats i solen”, där han hjälpte familjer att hitta sina drömhem utomlands.

Men mitt under inspelningarna fick han mardrömsbeskedet.

Han hade drabbats av lungcancer som hade spridits sig till hjärnan.

Förloppet hade gått så snabbt att det fanns ingenting läkarna kunde göra.

Nu tar bara Jonnie en dag i taget och förbereder sig på att lämna sin älskade familj.

Och den älskade programledaren berättade nyligen att han kommer lämna efter sig någonting mycket speciellt till sina små barn, som ännu inte förstått att de snart kommer förlora sin pappa.

LÄS MER: Så blir ditt horoskop för perioden januari-februari – allt om kärleksliv, pengar och dina relationer

Hela hans värld har vänts upp och ner.

För drygt två år sedan fick Jonnie Irwin det omskakande beskedet att han drabbats av cancer.

Mitt under inspelningarna av ”En plats i solen”, som blivit en stor tittarsuccé både i England och Sverige – slog nyheten ner som en bomb.

– Inom loppet av en vecka från inspelningen fick jag veta att jag hade sex månader kvar att leva, berättade han för magasinet Hello.

Sedan dess har Jonnie och hans familj försökt greppa den hjärtskärande situationen.

När Jonnie skulle berätta att han drabbats av cancer, kunde han inte få fram någonting annat än ett förlåt till sin familj.

– Det var förödande. Allt jag kunde göra var att be om ursäkt. Jag kände mig så skyldig, berättade han.

Sedan cancerbeskedet har programledaren varit fast besluten att ta till vara på varje dag som han får.

När han till exempel fyllde år i november förra året, passade han på att få lite kvalitetstid tillsammans med frun Jessica som han har tre barn tmed.

Paret reste utomlands och njöt av att få bara tillbringa tid med varandra i romantiska Frankrike.

Under resan passade han på att tacka alla tittarna världen över för det stöd och kärlek han fått sedan han berättade om sin cancer.

”Det har varit en jäkla vecka. Jag är överväldigad av alla fantastiska meddelanden från er. Tack så mycket. Hur rörande det än har varit, har jag också tyckt att det är ganska overkligt – nästan som vi pratar om något annat”, skrev han och fortsatte:

”Genom allt detta har min fru stått vid min sida så jag tänkte att vi skulle ta oss till Paris över helgen. Vi kunde bara göra detta med hjälp av min familj, i synnerhet mina fantastiska systrar som släppte allt och har kört till oss för att ta hand om barnen. Vi har det fantastiskt. Tack så mycket”.

LÄS MER: ”En plats i solen”-profilen Jonnie Irwins ilska – ratades efter cancerbeskedet

Glåporden om sitt utseende

Men alla har inte visat kärlek och stöd till programledaren sedan Jonnie berättade om sin cancer.

I en ny intervju med brittiska The Sun, berättade Irwin om hur flera tittare riktat en hel del hånfulla kommenterar om hans utseende.

Under två år valde han att hålla sin cancer hemlig för omvärlden.

Men under den tiden berättade profilen hur flera tittare började mer och mer lägga märke till hur hans utseende förändrades och var snabba med att påpeka detta.

Medan Jonnie försökte hålla hoppet uppe och fokusera på att tänka positivt, skrev tittare och undrade varför han hade rasat så mycket i vikt.

– Jag berättade sanningen för de närmaste men jag var rädd att jag skulle förlora jobb. Jag sa till folk att jag tappade håret på grund av att jag är i 40-årsåldern och det är vad som händer när du får tvillingar. Men folk kommenterade fortfarande ”du ser inte ut att må bra” på Instagram. ”Jag menar: Vem vill höra det”?, berättade han för sajten.

Jonnie berättade vidare att han förstod att många var nyfikna och bara ville veta om någonting hade hänt.

Men det var förståeligt nog svårt för tv-profilen att alltid hålla känslorna i styr när han kämpade med att bara hålla hoppet uppe.

– De svarade att de skrev så för att de bryr sig, men de ville ju bara skvallra om mig och min cancer. Jag blev riktigt upprörd. Kompletta främlingar skickade meddelanden till mig och låtsades att de ville mitt bästa men hur skulle kommentarer om min sjukdom hjälpa mig? Det gjorde mig bara upprörd. Det kändes som en häxjakt.

Jonnie Irwins sista gest till barnen

Men Jonnie Irwin tänker inte ge upp hoppet.

Han är fast besluten att göra allt han kan för att få så mycket tid han bara kan.

Hans fokus är på sin älskade familj, som han vill få tillbringa sin sista tid i livet tillsammans med.

– Det är jag skyldig min fru Jess och våra pojkar. Vissa personer i min situation har ”bucket lists”, men jag vill bara göra så mycket vi kan som familj, har han sagt till Hello.

Men då Jonnie inte vet hur mycket tid han har kvar på denna jord, så har han redan förberett en sista present till sina tre barn.

Då hans son Rex, 3 och tvååriga tvillingarna Rafa och Cormac inte kommer minnas sin pappa har Jonnie tänkt på vad han kommer lämna efter sig till dem.

Men den enda presenten han kan ge dem som han vet kommer göra skillnad, är att vara den pappa de behöver och förtjänar.

Att hitta på saker, lära känna barnen innan det är för sent är den bästa presenten han kan ge dem.

”Jag håller på att skapa minnen, jag vet att mina barn är så små att de inte kommer minnas mig”, berättade han i Good morning Britain enligt Daily Mail.

Han berättar vidare att han och frun bestämt att inte berätta för barnen att deras pappa är doende.

Istället vill de fokusera på att barnen får så mycket tid med Jonnie som de kan.

”För tillfället är jag jag, en tunnare version, det finns ingen anledning att berätta för dem. Jag tror att det kommer att vara mycket för dem att ta in”, berättar han.

”Jag gör mitt bästa för att stoppa huvudet i sanden för vad är poängen med att tillbringa dina dagar med att tänka på cancer när det finns bensinkostnader att oroa sig för. Levnadskostnaderna är ett bekymmer eftersom jag inte kommer att bevittna det, men min familj kommer att göra det”.

Han berättar vidare att han vill att hans fru ska hitta någon som kan försörja och ta hand om familjen efter hans död men erkände också att tanken på att hon ska hitta en annan partner också ”krossar” hans hjärta.

Vi tänker på dig kära du, all vår kärlek till dig och din familj i denna svåra stund Jonnie.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.