Foto: TV4

Erik Videgårds tunga sorg – gripande orden efter vännen Bengt Frithiofssons död

Vinexperten Bengt Frithiofsson har gått ur tiden.
Tv-profilen sörjs av vännen Erik Videgård.
– Jag minns hans pliriga blick, säger han i TV4.

En gigant har lämnat jordelivet. På söndagen kom beskedet att Nyhetsmorgons tidigare vinexpert Bengt Frithiofsson avlidit vid en ålder av 85.

Dryckeslegendaren som kom att göra hälsningsfrasen ”Hello winelovers!” (”Hej vinälskare!”) till sin när han medverkade i TV4:s morgonstudio, inledde sin journalistiska bana med tjänstgöring på Svenska Dagbladet. Där skrev han restaurangkritik och stannade i två decennier.

Han handplockades sedan till den då nystartade, kommersiella familjekanalen som behövde en dryckesexpert till Nyhetsmorgon – och resten är, som det brukar heta, historia. Han blev mycket älskvärd av tittarna och berömd för sitt härliga och personliga tilltal i rutan.

Frithiofsson, som också skrev flera böcker på temat mat och dryck, stannade i rutan i 25 år innan han 2016 gjorde sin sista sändning i Nyhetsmorgon. Efter karriären i rutan har han drivit sajten Hellowinelovers.se tillsammans med sonen Jens.

LÄS MER: Erik Videgårds nya kärleksbesked

Erik Videgårds ord efter Bengt Frithiofssons död

I helgen nåddes dock svenska folket av beskedet att Bengt provsmakat sitt sista glas. Frithiofssons familj meddelade via TV4 att den forne dryckesexperten avlidit, 85 år gammal. Han sörjs framför allt av familjen men också av kollegor.

Stjärnkrögaren Erik Videgård, i dag matexpert i Nyhetsmorgon och dessutom aktuell i ”Kockarnas kamp”, minns en älskvärd kollega.

– Han tar hela rummet, han var så intagande, säger Erik Videgård i Nyhetsmorgon.

Han kände ”Bengan” i 40 års tid.

– Som nybakad servitör på den Gyldene Freden här i Stockholm kommer han in. Han tar ju hela rummet, dessutom med en fet cigarr som han hade. Jag minns hans pliriga blick, säger Erik Videgård.

LÄS MER: Så lever Bonde-Fredrik Karlsson idag – 17 år efter succén i TV4

Tack för allt, Bengt. Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev