Foto: SVT

Erika Åbergs glädjerus – efter SVT:s nya besked om Det sitter i väggarna: ”Jag känner mig helt omtumlad”

SVT tvärvänder – och behåller tittarfavoriten.

Nedläggningshotade ”Det sitter i väggarna får en ny säsong efter protesterna.

Beskedet togs emot med glädje av programledaren Erika Åberg.

Tidigare i höstas kom beskedet att SVT planerade för att pausa planerna på en ny säsong av ”Det sitter i väggarna”.

Det möttes av massiva protester från tv-tittarna som uppskattat den populära programserien om husens historia, som visats i sex säsonger på SVT1 och lockat miljonpublik på måndagarna.

På tisdagen kom ett stort glädjebesked för alla dessa tittare – SVT backar från sitt tidigare beslut. Det blir en ny säsong av ”Det sitter i väggarna” år 2021!

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet Det sitter i väggarna så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet. Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet. Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig direkt till oss för visa sitt engagemang för Det sitter i väggarna, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT i ett pressmeddelande.

Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Beskedet togs emot med stor glädje från Nöjeslivets läsare på tisdagseftermiddagen. Hundratals läsare har hört av sig via våra Facebook-sidor med positivt gensvar, och de flesta skriver att det är bra att SVT lyssnat på sin publik och ändrat sig.

Nu reagerar också en av huvudpersonerna på beskedet.

Prisade byggnadsantikvarien Erika Åberg har varit med som programledare i alla år. De senaste två omgångarna har hon lett livsstilsprogrammet tillsammans med ”Antikrundan”-profilen Rickard Thunér.

Foto: SVT Pressbild

På tisdagen jublade Erika högt efter att ha fått beskedet per telefon från SVT att ”Det sitter i väggarna” förlängs.

– Jag fick ett telefonsamtal alldeles nyss och känner mig helt omtumlad. Vet ni varför de har upphävt beslutet? För att ni protesterade! Det har fullkomligen vällt in välformulerade mail, brev och kommentarer där ni har ifrågasatt beslutet och bett om en fortsättning av serien, skriver Erika på sin Instagram.

Hon är märkbart nöjd efter beslutet – och glad över att SVT lyssnat in tittarnas åsikter.

– Journalister har skrivit artiklar och gjort radioinslag, pensionärer har kritiserat, studenter har reagerat, det har skrivits på protestlistor och gjorts upprop. Både unga OCH äldre tittare från både Sverige och andra länder har hört av sig och berättat hur mycket serien betyder. Och SVT har lyssnat. Insett att det var fel beslut och bestämt att det blir en fortsättning, skriver Erika.

Och fortsätter:

– Det är helt fantastiskt, era röster betydde så mycket och skapade förändring. Jag och Rickard vill säga TUSEN TACK för all kärlek och engagemang ni har visat!

Dela gärna vidare artikeln om du också ser fram emot nya avsnitt av ”Det sitter i väggarna” 2021!