Ernst Billgren om kärleken till hustrun Julia, 37 – berättar om stora åldersskillnaden

Julia fångade Ernst Billgrens hjärta.

Nu berättar den folkkäre konstnären om kärleken till yngre hustrun.

– Hon är en intellektuell bjässe, säger han i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”.

Konstnären och författaren Ernst Billgren, 63, var dubbelt aktuell under den gångna helgen. Först på fredagen som deltagare i SVT:s underhållningsprogram ”På spåret” – och sedan som huvudperson i ”Stjärnorna på slottet” i samma kanal på lördagen.

I det senare programmet öppnade Billgren upp om sin bakgrundshistoria från uppväxten via fritidsgården i Farsta till konstnärskarriären och vad som ledde honom dit.

Foto: SVT

Ernst om kärleken till hustrun Julia

Dessutom berättade han också öppenhjärtigt om kärleken till sin fru Julia Billgren. Stämningen var uppsluppen runt middagsbordet i SVT-programmet när Ernst Billgren fick frågor från de andra deltagarna om privatlivet.

Ernst, som skilde sig från sin fru Helene efter ett nära på 30-årigt äktenskap 2012, förklarar att det blev en ”form av skarv”.

Två år senare gifte han om sig med sin nuvarande hustru Julia Billgren, 37. Samtidigt förklarar Ernst att Julia inte hade någonting att göra med att det tog slut mellan honom och Helene.

– Nej, nej, nej, utan det var när jag upptäckte att, Gud vad tråkigt det var att äta ensam, efter en vecka. Då träffade jag Julia och vi blev ihop omgående, och nu har vi varit ihop i tio år, säger Ernst Billgren i SVT:s ”Stjärnorna på slottet” som sändes under lördagen.

STOCKHOLM 20190611 Julia och Ernst Billgren anländer till Polarpriset 2019 som delas ut på Grand Hôtel i Stockholm på tisdagen. Foto: Christine Olsson / TT

Han förklarar att deras kärlek möttes mitt bland alla deras olikheter.

– Vi hade aldrig någonsin efterlyst varandra. Jag är ljus, hon är mörk. Jag är gammal, hon är ung. Det finns massor av olikheter. Samtidigt, när vi gick ut och åt, märkte vi att vi tog precis samma rätter på menyn hela tiden. Som om vi vore samma människa. Det var förbluffande. Hon är en intellektuell bjässe, så där ligger hon lite före mig.

Ernst Billgren om åldersskillnaden till hustrun Julia

Samtidigt resonerar konstnären också kring den åldersskillnad som finns mellan honom själv och hustrun. Ernst Billgren har fyllt 63 och Julia 37.

– När jag träffade Helene som är några år äldre än mig blev det nästan mer kritik på det. Just vad det gäller tjejer tycks ålder och utseende vara det man kommenterar hela tiden som om det vore den enda egenskapen de har. Men för mig har det varit helt andra egenskaper, som hos både Julia och Helene helt överskuggar både ålder och att de råkar vara tjejer.

Foto: SVT

”Stjärnorna på slottet” sänds på lördagar klockan 20.00 i SVT1.

Tack för ett fint program, Ernst! Vad tyckte du om helgens ”Stjärnorna på slottet”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!