Estelle och Oscars uppmaning till folket

Att tvätta händerna noggrant är regel nummer ett för att förhindra smittspridning, och med anledning av corona är det just nu viktigare än någonsin.

Igår uppmanade statsminister Stefan Löfven varje individ att ta sitt eget ansvar för att förhindra att viruset sprids, och nu drar även kronprinsessbarnen ett strå till stacken. Detta i en ny video på Kungahusets Instagram.

Kungahusets Instagramkanal används frekvent för att visa omvärlden vad kungafamiljen arbetar med, eller som i det här fallet – uppmana andra att göra skillnad.

”I dag är det Världsvattendagen! I tider med smittspridning uppmanas vi alla att tvätta händerna med tvål och vatten ofta.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I Sverige har de allra flesta god tillgång till tvål och rent vatten i kranen. Men runtom i världen har 785 miljoner människor inte tillgång till rent vatten. 3 miljarder människor har inte heller möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten.”

Uppmaningen: Tvätta händerna noga

På bilderna ses kronprinsessans barn Estelle och Oscar när de tvättar händerna med hjälp av pappa Daniel. Och kungahusets uppmanar andra att vara lika noga som dem.

Dela gärna för att uppmana andra att vara lika noggranna.