Eva Röse klär av sig – hyllas stort för budskapet i nya bilden

Skådespelaren Eva Röse, 44, är en mångsidig skådespelare som svenskarna fått se både på teaterscener som Dramaten och i filmer och kriminal-tv-serier. Men redan 1993 gjorde hon sig ett namn som programledare för SVT:s Disneyklubben, som hon ledde tillsammans med Alice Bah Kuhnke och Johan Petersson.

eva röse
Foto: Wikimedia/Frankie Fouganthin

Många minns säkert också Knesset, men starkast intryck har Röse ändå kanske gjort i rollen som kriminalkommissarie Maria Wern i filmserien med samma namn. Med maken Jacob Felländer har hon fyra barn.

Nu hyllas Eva för en ny bild där hon kastar kläderna – och hyllar mammarollen, något som även Expressen uppmärksammar.

eva röse
Eva Röse har länge varit Unicef-ambassadör. Som när hon reste till Indien inför Humorgalan 2007. Foto: Jacob Felländer

Bland vännerna som kommenterat bilden med glada tillrop finns bland annat artisterna Carola Häggkvist och Jill Johnson.

Vackert. Super woman, skriver artisten Jill i en kommentar till bilden på Eva Röses Instagram.

Eva Röses nakna bild hyllas för sitt budskap

Det var på måndagsmorgonen som Eva Röse lade upp den starka bilden till sina följare på Instagram. Bilden har redan gillats tiotusentals gånger och fått massor av glada kommentarer.

”God morgon. Jag producerar mjölk – vad är din superkraft?” skriver hon till bilden.

Det är många som skriver i kommentarerna att de tycker bilden är vacker, och att det är bra att Röse lyfter fram mammarollen.

”Vilken otroligt vacker bild. Finns inget som slår en mamma som ammar sitt lilla barn, det är så så så fint!” skriver en person i kommentarsfältet.

Eva Röse är också känd för att kämpa för jämställdhet och skriver ofta om feminism på sina plattformar. Hon är en av de främsta företrädarna i #metoo-uppropet Tystnad, tagning, som uppmärksammade kvinnors situation i skådespelarbranschen.

eva röse
Foto: Wikimedia/Frankie Fouganthin

Vi kan aldrig tacka våra mammor för mycket! Jag tycker alla mammor förtjänar en mors dag varje dag, för deras stora jobb. 

DELA gärna vidare om du också uppskattar att Eva Röse lyfter fram mammarollen!