Evin Ahmad: Pojkvän, Snabba Cash, ålder, längd, sommarprat, ursprung

Internationellt hyllade serien Snabba Cash blev en av de mest streamade svenska på Netflix förra året. Nu får serien en säsong 2, vilket innebär att stjärnskottet Evin Ahmad är tillbaka i rollen som entreprenören Leya. 

Sedan succén har rollerna börjat hagla in för 32-åringen från Akalla, och vi är säkra på att vi kommer att få se mycket mer av henne framöver. Här är allt vi vet om Evin Ahmad. 

Evin Ahmad slog igenom som 16-åring när hon landade rollen som “Guzzilago” i filmen “Ett öga rött”, baserad på boken med samma namn. Efter gymnasiet studerade hon på Stockholms dramatiska högskola, och landade roller i flera kända filmer.

Evin Ahmad har huvdrollen i serien Snabba Cash på Netflix.
Evin Ahmad. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Snabba Cash säsong 2

Det stora genombrottet kom dock 2021, då Evin fick huvudrollen i Netflix serie ”Snabba Cash”, inspirerad av Jens Lapidus böcker och filmer med samma namn. 

Serien blev en omedelbar succé som även hyllades utomlands. I flera intervjuer berättade Evin att utländska agenter hörde av sig så fort trailern började visas. 

Evin Ahmad ålder

Evin Ahmad var 30 år när serien hade premiär, idag är hon 32. Evin föddes den 8 juni 1990 i Stockholm. Hon är uppvuxen i förorten Akalla, dit hennes föräldrar kom på 80-talet som kurdiska flyktingar under Iran-Irak-kriget.

Även Evins pappa har bakgrund som skådespelare

Evin Ahmad längd

I och med den enorma succén med Snabba Cash är det många som vill veta allt om Evin, till exempel hennes längd. Enligt sidan Celebs Week, som sammanställer allt folk vill veta om aktuella kändisar, så är Evin Ahmad 158 centimeter lång

Evin Ahmad pojkvän

Evin och Snabba Cash-motspelaren Alexander Abdallah har hyllats för sin trovärdiga kemi när de spelade Leya och Salim i “Snabba Cash”. Någon romans utanför vita duken fanns det dock inte då de bara är goda vänner. Evins pojkvän är Ardalan Esmaili, 36, som även han är skådespelare. 

Ardalan medverkar även han är Snabba Cash säsong 2, där han spelar mot sin egen flickvän.

Ardalan har roller i ”Snöänglar”, ”Gråzon” och ”Charmören”, bland andra. 

LÄS MER: Sanningen om Clark Olofssons flickvänner – ökände brottslingens vilda kärleksliv

Störst av allt, Evin

Snabba Cash är inte den enda stora Netflix-succé som Evin medverkat i. Hon ses även gestalta advokat i svenska serien “Störst av allt”, och i “Max Anger”, där hon spelar mot Adam Lundgren

Sommarprat Evin Ahmad

2017 var Evin en av de som fick äran att sommarprata i P1

Evin är aktiv på Instagram där man kan följa hennes skådespelarkarriär. Då och då bjuder hon på innehåll från privatlivet, men oftast är det jobbrelaterat innehåll som dyker upp där. 

Evin Ahmad Instagram

Du hittar Evin under namnet @Evinahmad.

Snabba Cash säsong 2

Snabba Cash säsong 2 har premiär på Netflix 22 september.