Då begravs Lasse Berghagen i Hedvig Eleonoras kyrka i Stockholm
Lasse Berghagen begravning

Familjens nya besked om Lasse Berghagens sista vila – då begravs legendaren: ”En sista hyllning”

Lasse Berghagen dog i mitten av oktober. Nu står det klart när artistlegendaren ska föras till sin sista vila.

Begravningen äger rum i Hedvig Eleonora kyrka senare i november.

Den oändligt älskade och folkkäre artisten, programledaren och skådespelaren Lasse Berghagen, 78, gick ur tiden torsdagen den 19 oktober, efter en längre tids sjukdom.

Lars Berghagen, vår Larsan, har i dag stilla somnat in efter en längre tids sjukdom. Som vi tidigare berättat genomgick han en hjärtklaffsoperation i september som kroppen aldrig återhämtade sig ifrån”, skrev familjen i ett mejl till TT strax efter hans död.

Läs mer: Malin Berghagens nya besked – så hedrade familjen Lasses minne: ”Precis som pappa hade önskat”

Artistlegendaren blev 78 år gammal och lämnade efter sig sin fru Eva, 71, samt döttrarna Malin, 57, och Maria, 47.

Lasse Berghagen
Lasse Berghagen. Foto: Sofia Ekström/SvD/TT

Familjens nya besked

Under måndagsförmiddagen kom hans familj med ett nytt besked till TT. De låter meddela att inbjudningarna till begravningsceremonin gått ut under dagen och att de således kommer att nå Lasses familj, vänner och kollegor inom kort.

Eftersom han älskade sitt Stockholm, och bodde många år på Östermalm, kommer det inte som någon chock att han begravs i Hedvig Eleonoras kyrka precis intill Östermalmstorg.

Begravningen kommer att äga rum måndagen den 20 november.

Under helgen uttryckte dottern Malin Berghagen sina känslor om sin pappas kommande begravning. På sin blogg, på sajten MåBra, skrev hon:

”Ni har fyra veckor på er” den meningen känns rätt märklig när du bara några dagar tidigare sett din pappa ta sitt sista andetag. Fyra veckor till att få ihop en begravning inte bara till vår pappa utan till hela svenska folkets teddybjörn. Men på något sätt så har planering och struktur varit lite av en räddning igenom oro och sorg”.

”Räddning ur smärtan”

Samtidigt berättade hon att det logistiska arbetet kring begravningen ändå gjort så att hon känner att hon har någonting viktigt att fokusera på. För att inte tappa bort sig själv eller hålla inne på känslorna under denna sorgens period.

Hon tycker på ett sätt att det varit skönt att hon kunnat få en struktur, en mening i vardagen.

Malin och Lasse Berghagen i "Vilket liv!". Foto: TV4
Malin och Lasse Berghagen i ”Vilket liv!”. Foto: TV4

Så även om jag och lilla syster Maria gav varandra en blick av oj… när orden kom till oss om de fyra veckorna för vi visste vad vi hade framför oss är det också en del av sorgearbetet. Någon slags räddning ur smärtan. Att fokusera på en sista hyllning, ett vackert farväl och all kärlek vi känner”, skriver hon.

Må du vila i frid, Lasse. Vi saknar dig alla enormt mycket här nere på jorden.