Farmen-deltagarens vrede efter anklagelserna: ”Jag blir bestört”

Årets säsong av tv-programmet ”Farmen” i TV4 har varit väldigt omtalat i sociala medier – efter tal om mobbing, bränder, djurmisskötsel och andra intriger.

I slutet av förra veckan stod mobbingen i centrum – och Dee Omar förklarade hur hon kände sig nedtryckt av de andra deltagarna.

Det har diskuterats vilt på sociala medier, och nu ger deltagaren Robert Lundström sin syn på det hela, och han slår tillbaka.

– Jag har fått beskärda andel med påhopp av tittare för att de upplever det som om att jag inte stod upp för Dee. Vilket är fel! säger han till 24Kalmar.

39-årige Robert från Kalmar klev in som utmanare i årets säsong av Farmen i mitten av januari. Då fick han börja sin medverkan i programmet ute i skogen, för att sedan ta sig in på farmen där de andra befinner sig.

Farmen-Robban: Jag stod upp för henne

Nu har det gått en tid sedan han anlände till farmen i programmen som visas i tv, och det har hänt en hel del. En stor snackis bland tittarna har varit då deltagaren Dee Omar berättade om den mobbing hon upplevt på farmen. Hon upplevde sig nedtryckt av den andra gruppen.

– Jag har fått beskärda andel med påhopp av tittare för att de upplever det som om att jag inte stod upp för Dee. Vilket är fel! Jag stod upp för henne men det kom inte med. När diskussionen gled in på hur allt började så valde vi utmanare att lämna bordet. Allt är ju väldigt klippt och tittarna får inte se allt, säger Robban till 24Kalmar.

Programledaren Paolo Roberto och deltagaren Robert Lundström i ”Farmen”. Foto: TV4.

Farmen-Robban menar också att tonen i kommentarsfälten på sociala medier har svämmat över och tagit för stora proportioner.

Vill att folk ska tänka efter i sociala medier

Han menar också att deltagarna har haft roliga stunder ihop också, trots att det kanske inte alltid visas i tv-rutan. Efter alla anklagelser och starka reaktioner han sett i sociala medier säger han:

– Jag blir bestört av att deltagarna får så mycket hat i sociala medier. Jag har dock varit relativt förskonad. Man får ha åsikter så klart, men att skriva nedvärderande och rent av elaka saker, då är man en mobbare själv. Man kan försöka att tänka efter innan man uttrycker sin ilska bakom tangenterna. Och som jag har sagt förut så är programmet klippt, så fråga gärna om vår uppfattning innan man påstår saker, säger Lundström som ändå poängterar i intervjun att han är ”väldigt nöjd” med TV4:s produktion av programmet.

Hatet i sociala medier var också något som TV4 själva valde att ta upp med sina tittare i ett långt inlägg på Facebook.

https://www.facebook.com/Farmentv4/posts/1737913716272709

I ett avsnitt förra veckan förklarade Dee hur hon kände vid ett krismöte som tv-produktionen satt ihop.

– Jag vet inte vad jag har gjort er som gör att ni tycker så illa om mig, säger Dee i programmet.

– Jag har inte känt att vi har gått över gränsen, men alla är vi olika som personer. Man fick ju en liten tankeställare, säger Alexandra Louthander som var nära till tårar under mötet.

– Man tycker ju inte illa om varandra egentligen. Man gör ju inte det. Det blir bara så fel alltihop.

Här är ett klipp från tidigare under säsongen.

Vad tycker du om Farmen?