Filip Lamprecht bryter tystnaden – därför tog det egentligen slut med Peg Parnevik: ”Det som avgjorde…”

Medan Filip Lamprecht levererade succé efter succé varje fredag i Let´s Dance var det stormigt i förhållandet med artisten och kändisdottern Peg Parnevik. I samma veva som Filip vann finalen av Let´s Dance 2021 blev det officiellt att paret gjort slut, efter flera år tillsammans.

Nu berättar Filip för första gången varför det tog slut mellan honom och Peg Parnevik.

Under flera år kunde Peg Parnevik och Filip Lamprechts följare ta del av pussiga kärleksbilder som flödade på Instagram. Vändningen kom när Filip hoppade på Let´s Dance-tåget 2021, och visade sig vara en naturbegåvning på dansgolvet. 

Foto: TV4

Medan Peg var öppen med att hon var ledsen över att paret hade en tuff period valde Filip Lamprecht att inte prata om relationen i det offentliga. 

Romansrykten med danspartnern

Rykten började florera om att Filip Lamprecht funnit kärleken i danspartnern Linn Hegdal, 26, men att någon otrohet skulle ägt rum dementerade Peg senare i ett avsnitt av podcasten Pillowtalk, som hon har tillsammans med systern Penny Parnevik.

I samma podcast har Peg berättat att uppbrottet var Filips beslut, och inte ett gemensamt sådant. 

Filip Lamprecht om uppbrottet

Nu ger Filip sin syn på det hela. 

I senaste avsnittet av podden Två meter dumheter berättar gästen Filip Lamprecht att hans medverkan i Let´s Dance spelade en stor roll i uppbrottet.

– Programmet var väl det som avgjorde att det hände då. Men jag skulle också säga att det skulle ha hänt ändå. Man har liksom sina egna grejer och det var någonting som skulle komma hur som, säger Filip Lamprecht. 

– Det satte väl oss i en position där man bekräftade lite det man hade känt när man har mycket tid ifrån varandra, säger Filip och syftar på programmet, tillägger han.

Peg Parnevik. Foto: TV4

När programledarna frågar varför Filip höll tyst om uppbrottet så länge svarar han: 

– Vi hade sagt att vi kommer inte gå ut med något uttalande. Vi har inget krav på oss att vi behöver berätta för alla att ”nu har vi gjort slut så ni vet om det”. Utan vi måste kunna göra vår grej och sedan kommer det ut när det kommer ut, säger Filip Lamprecht.