Foto: TV4

Filip Lamprechts vändning efter Let’s dance: ”Första steget”

Efter det intensiva tävlandet i Let’s dance.
Nu ser Filip Lamprecht fram emot en lugnare period.

Det var i lördags som modellen och kändissonen Filip Lamprecht, 24, och Linn Hegdal, 25, tog hem Glasskon. I Let’s dance-finalen drog duon det längsta strået. Efter att juryn gett dem lika många poäng som konkurrenten artisten Anis Don Demina och Katja Lujan Engelholm, blev det tv-tittarnas röster som fick avgöra.

Då stod till slut Filip och Linn som segrare – och båda skrev historia i programmet på sitt sätt.

Filip Lamprecht eftersom han är den andra i familjen som vunnit Let’s dance i Sverige – för första gången har två generationer ur samma familj lyckats med bedriften! Tv-profilen Kristin Kaspersen, Filips mamma, vann tävlingen 2019.

Och för Linn Hegdal blev det seger för andra året i rad! Det har heller aldrig hänt tidigare bland programmets skickliga proffsdansare.

Efter flera månaders träning och tävling i direktsänd tv väntar nu en lugnare period för Filip Lamprecht. Nu ser han fram emot att lämna Stockholm för en stund, berättar han i intervjuer.

”Mycket man behöver ta igen”

– Det är ju mycket som man behöver ta igen. Speciellt senaste veckorna när det har varit flera danser. Man har behövt lägga om lite och liksom ”jag tar det sen”. Tvätthögen börjar byggas på ordentligt, säger Filip i Nyhetsmorgon.

För Nöjeslivet har han tidigare berättat vad som väntar härnäst. I kikarsiktet har Lamprecht att tillfälligt bege sig bort från hemstaden Stockholm – för att ladda batterierna i Järvsö.

Filip Lamprecht, Linn Hegdal
Filip Lamprecht och danskollegan Linn Hegdal tog hem årets Let’s dance. Foto: Tv4

– Nu är det första steget att ta det lugnt, återhämta mig och se tillbaka på resan, vad jag gjort. Jag har lyckats göra den här göra resan med alla danserna och vänskapsbanden som knutits och det har varit intensivt. Nu måste jag ta en sekund och vila lite, säger Filip Lamprecht på frågan hur han och flickvännen, artisten Peg Parnevik kommer att tillbringa tiden efter Let’s dance.

Blir det någon resa?

– Det skulle vara fint att åka upp till Järvsö.

Detta var någonting som Filip också talade om när han gästade Nyhetsmorgon. Nu lämnar han Stockholm för att hitta lugnet uppe i mormor Barbro ”Lill-Babs” Svenssons hemtrakter i Hälsingland.

– Så nu ska nog tillbaka till Järvsö där jag faktiskt kan koppla av och checka ut lite och återhämta och titta tillbaka, säger Filip Lamprecht i TV4.

Vi säger tack för showen, Filip, och hoppas att du får en fin tid nu efter detta intensiva Let’s dance-äventyr!