Folkkära Robinson-profilens skräckdygn i corona – planerade sin begravning: ”Jag såg gamla, döda vänner”

Tv-profilen Kent Larsen har gått sitt livs kamp.

Robinson-profilen insjuknade i coronaviruset.

– Jag ser fram emot att jag ska fira jul frisk, det är min förhoppning. Det var nära himlen minsann, säger han till Aftonbladet.

Kent Larsen, 85, blev snabbt en tittarfavorit i SVT när han hösten 1997 nådde hela vägen till final i landets första dokusåpa.

”Expedition: Robinson” blev en omtalad succé över hela landet, och den då 62-årige Kent – som är född i danska Odense – ställdes mot Martin Melin i finalen. Det var den senare som drog det längsta strået i SVT:s tävlingsprogram då – men både Larsen och Melin blev stora och omtyckta profiler hos tittarna.

JORDANIEN 1999 Robinson-profilerna Kent Larsen och Martin Melin är några av deltagarna i Jakten på ökenguldet som gick av stapeln i Jordanien. Det är TV 3:s nya satsning med Harald Treutiger som programledare. Foto: Tobias Röstlund/TT

Kent Larsen har även varit med i flera andra tv-program, och 2003 gjorde han comeback i ”Robinson”.

Men på senare tid har den karismatiske tv-profilen gått sitt livs kamp. Larsen insjuknade i coronaviruset och befarade det värsta.

”Tortyr dag och natt”

I en intervju med P4 Västernorrland beskriver Kent tillståndet när han insjuknade i covid-19 som ”tortyr dag och natt”.

Det var för några veckor sedan som han började känna symptom. I dag är han smittfri och håller som bäst på att återhämta sig hemma i Lycksele.

– Som tur var, det blev kanske min räddning, är det bra med mina lungor. Jag har bra syreupptagningsförmåga, säger han till P4 Västernorrland.

RAWA 20030512 Kent Larsen, deltagare i veteranlaget, under inspelningen av 2003 års Expediton Robinson, sista säsongen av SVT:s tävlingssåpa som blivit en publiksuccé. Foto: Jonas Ekströmer/TT

För Aftonbladet förklarar den folkkära tv-profilen att det gick så långt att han, tillsammans med sambon, diskuterade hur de skulle göra med begravningen.

– Man mår så dåligt att man nästan längtar efter att det skulle ta slut. Jag kom till ett stadium jag egentligen inte vill prata om, därför jag har aldrig trott på det. Men jag såg gamla, döda vänner, säger han till Aftonbladet.

Han beskriver sjukvårdspersonalen som änglar. Samtidigt insåg han att det inte såg bra ut, när läget var som mest allvarligt.

Nu är han smittfri och han hoppas få må så bra som möjligt till julen.

– De säger att det kan ta en månad eller två innan det är över. Jag ser fram emot att jag ska fira jul frisk, det är min förhoppning. Det var nära himlen minsann, säger han till Aftonbladet.

Krya på dig, Kent! Vi önskar dig ett snabbt tillfrisknande och en fin jul med nära och kära.

Skriv gärna en kommentar och skicka dina hälsningar!