För 35 år sen stod Magnus Uggla och Körberg på samma scen – titta nu när Tommy kliver fram och lyfter taket

Tommy Körberg och Magnus Uggla

Foto: Youtube

1989 ställde sig en 35-årig Magnus Uggla och börjar sjunga på låten från nya albumet, sekunder senare kliver Tommy Körberg in på scenen och fullbordar mästerverket.

Magnus Uggla slog igenom på 70-talet med ”Varning på stan” och har sedan dess blivit en av våra största artister och låtskrivare.

Magnus har gungat igång dansgolv från Skåne till Norrland i decennium och till hans superhits som ”Kung för en dag” ”Dansar aldrig nykter” och ”Johnny the Rocker” är det få som kan sitta still.

Efter att ha medverkat i 2012 års upplaga av Så Mycket Bättre tillsammans med Olle Ljungström, Miss Li, Darin, Pugh Rogefeldt, Maja Ivarsson och Sylvia Vrethammar fick han ett nytt uppsving.

Magnus tolkning av Olle Ljungströms låt ”Jag och min far” tokhyllades av svenska folket och blev en stor hit på Svensktoppen.

Efter 161 veckor lämnade låten listan men då utsågs den till den populäraste låten på Svensktoppens guldlista.

Men det är långt ifrån det enda han gjort. Den stora stjärnan har dessutom skrivit romaner, poddat, skådespelat och synts i mängder svenska underhållningsprogram.

Foto: TT

Tommy Körberg karriär

En annan stor gigant är Tommy Körberg. Han har vunnit Melodifestivalen och Grammisar. Sjungit Astrid Lindgren-visor och Simon & Garfunkel-covers. Briljerat på musikalscener i såväl Sverige som London – med allt från Chess till Les Misérables.

Men, hans egna verk går inte heller av för hackor. ”Judy min vän” och ”Stad i ljus” är låtar jag kan lyssna på om och om igen.

Tommy Körberg har en pipa av rang och när han gör duetter med andra är det få som inte får gåshud.

Tommy Körberg bjöd på skönsång i säsongens tredje avsnitt av ”Doobidoo”. Foto: Foto: Peter Bergström/SVT

Magnus Uggla Duett med Tommy Körberg

Om någon sa till mig att Magnus Uggla och Tommy Körberg gjort en duett ihop så skulle jag vara skeptisk.

1989 dissade nämligen Magnus Uggla artistkollegan Tommy Körberg i sin hitlåt ”Jag mår illa”.

”Då Lotta Engberg står i raffset vid sin villa. Och att se Körberg överlägset jäsa med pudrad näsa. Får mig att må illa, jag mår illa” sjunger Magnus Uggla i popdängan från 1989.

30 år efter låtsläppet är artisterna med i Lotta på Liseberg. Tommy får då frågan om vilken av Magnus alla låtar som är hans favorit, varpå han svarar just ”Jag mår illa”.

– ”Jag mår illa”, för jag tycker om låtar där jag själv är med, sade Tommy Körberg i programmet.

1989 stod de även på scen tillsammans och framförde en av Magnus låtar ihop.

I videon syns hur en ung Magnus Uggla greppar mikrofonen och börjar sjunga på låten från albumet ”35-åringen” och snart kliver Tommy Körberg in och tar i från tårna.

Se videon på Tommy Körberg och Magnus Uggla i videon nedan:

Exit mobile version