Gert Fylking i blodig olycka – berättar nu

Foto: Wikimedia commons/Instagram

Nya bilden på Gert Fylking väcker reaktioner på sociala medier.

Nu visar radioprofilen upp sin blodiga hand efter olyckan.

”Ingen fara. Slant med lien lite…”, skriver han på Instagram.

Foto: Lars Jacob/Wikimedia commons

Skådespelaren Gert Fylking är förknippad med en rad olika tv- och radio-program genom åren. I början på 2000-talet var han frispråkig panelmedlem i Rix FM:s ”Rix morronzoo” med Roger Nordin och Titti Schultz – och hade bland annat det stående inslaget ”Gerts fredagsfräckis”.

Fylking har också genom åren blivit känd för sitt uttryck ”Äntligen!”. För den som kanske inte har koll på varifrån det kommer så har det att göra med hans närvaro vid Svenska Akademiens offentliggörande av nobelpristagaren.

Kritiken mot Svenska Akademien

År 2000 var första gången som Fylking närvarade vid det högtidliga offentliggörandet i Börshuset i Stockholm. När dåvarande ständige sekreteraren Horace Engdahl läste upp namnet på pristagaren kunde hela världen höra en man utbrista: ”Äntligen!”. Det var oavsett vem som fick priset – och det var alltså Fylking.

– Det är alltid en lustig debatt runt Nobelpriset och när de offentliggör vinnaren undrar man varje gång: ”Vem fan är det då?” Att Svenska Akademien ständigt hittar okända känns hånfullt mot folket, sade Gert Fylking i en intervju TT enligt SvD några år senare.

Efter tilltaget blev han portad av Svenska Akademien och uttryckte i en intervju med Aftonbladet året därpå sin besvikelse:

– Ska de som hyllar det fria ordet och värnar om författare världen över som har svårt att ge ut sina böcker bestämma över hur vi journalister får reagera, sade Gert Fylking då.

Den frispråkige radioprofilen har hunnit fylla 74 år och befinner sig nu i självvald karantän till följd av coronaviruset.

Nyligen chockade han sina vänner och följare på sociala medier med denna bild.

”Små sår och fattiga föräldrar ska man inte förakta! Det är sen gammalt!”, skrev Fylking till bilden.

Den väckte en del reaktioner hos Gerts följare.

”Ta det lugnt Gert”, skrev en följare i en kommentar på Instagram.

”Svider fint det där”, skrev en annan.

”Hoppas allt gått bra”, skriver en annan i kommentarsfältet.

”Oj vad har du gjort”, undrade en annan följare i kommentarerna.

Gert svarar till sist lugnande.

”Ingen fara. Slant med lien lite…”, skriver Fylking i ett svar på kommentarerna.

Ta hand om dig, Gert!

Exit mobile version