GLÄDJEBESKEDET: ”Tunna blå linjen” får en tredje säsong – då återvänder tittarfavoriten i tablån

Tunna blå linjen

Foto: SVT

Ingen tycks få nog av polisgänget i Malmö och deras resa mellan hopp och förtvivlan i SVT:s succéserie ”Tunna blå linjen”.

Den har vunnit priser och fått en särskild plats i svenska folkets hjärtan, och nu efter lång väntan kommer ett stort glädjebesked.

Nu är det klart att serien återvänder med en ny säsong, nästa år 2024, bekräftar kanalen i ett pressmeddelande.

Det var många sorgsna och ledsna miner i vintras när stora tittarfavoriten ”Tunna blå linjen” nådde sitt slut för säsongen.

Tittarna har fått följa en grupp polisers arbete och vardag i Malmö under två säsonger.

I rollerna ser vi skådespelare som Amanda Jansson, Oscar Töringe, Per Lasson gestalta poliserna som vi får följa både i arbetet men också i det privata.

Amanda Jansson ( Sara ) vid inspelningen av en scen till Tunna Blå Linjen 2 på Beijerskajen i hamnen i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Och redan i vintras när andra säsongen nådde sitt slut ställde Nöjeslivet frågan till manusförfattaren Cilla Jackert om det kan bli en tredje säsong av hyllade serien.

Beskedet då var minst sagt kryptiskt.

– Vad är ett stängt slut? Jag vet inte riktigt.

På frågan om detta var verkligen den sista säsongen med polisgänget utvecklade hon sitt svar:

– Det vet jag inte, låt oss se hur det här går. Både säsong ett och två är byggt så att det både kan ta slut och att det skulle gå att berätta vidare. Sen vet jag inte vad vi väljer att göra, sa hon då.

– Men även säsong ett gjorde vi, utan att veta att det skulle bli en fortsättning. Då gällde det att ha ett slut som ändå kändes som att folk ändå fick något slags slut på de här karaktärerna, men också öppnade vidare. Så jobbar vi igen. Om vi inte spränger hela Malmö så finns det en fortsättning.

Då återvänder Tunna blå linjen säsong 3

Och nu månader senare kommer äntligen beskedet många har väntat på.

Succéserien ”Tunna blå linjen” får en tredje säsong.

Hösten 2024 återvänder polisgänget till tv-rutan med sex nya avsnitt – den här gången med knarket i fokus, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Magnus (Oscar Töringe). Foto: Håkan Schüler/Anagram/SVT

”Samtidigt fortsätter ”Tunna blå linjens” huvudpersoner kampen för att balansera professionella insikter med privata relationer”, skriver SVT i ett pressmeddelande.

Även denna gång är det Cilla Jackert som står för manus.

”Det känns intressant och svårt men framför allt självklart att koncentrera säsong tre av ’Tunna blå linjen’ till polisens många narkotikarelaterade arbetsuppgifter”, säger hon i pressmeddelandet.

Åh så underbara nyheter! Jag kan omöjligt vara den enda som blir glad av detta besked! Dela gärna artikeln vidare till alla som uppskattar denna underbara serie!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Exit mobile version