Glenn Hysén avvisade kungen – nu avslöjar han anledningen bakom

Glenn Hysén är en av våra mest folkkära och bästa fotbollsspelare genom tiderna. Han har vunnit Uefa-cupen med IFK Göteborg, spelat i brittiska storklubben Liverpool och gjort otaliga magiska landskamper för det svenska landslaget.

På senare år har han också synts flitigt i medierna, både som tv-personlighet och krönikör. Just nu är han aktuell i reality-programmet ”Farmen VIP”. Därför var han nyligen gäst i podcasten ”Värvet” med programledaren Kristofer Triumf, och avslöjade bland annat varför han avvisat kung Carl XVI Gustaf.

Glenn Hysén är en av deltagarna i nya showen ”Farmen VIP” som visas i TV4, men det är knappast första gången som det före detta fotbollsproffset tar sig an tv-underhållning. Tidigare har tittarna kunnat se honom i program som ”Let’s dance”, ”Kändishoppet”, ”FCZ” och i ”Rampfeber” då han sjöng duett med Linda Bengtzing.

Men det är för hans idrottsprestationer som han blev bjuden till kungliga slottet. Händelsen utspelade sig för omkring trettio år sedan, avslöjar Hysén i intervjun. Glenn Hysén var då bjuden tillsammans med dåvarande frun till en representationsmiddag på slottet. Hovets dåvarande presschef Elisabeth Tarras-Wahlberg ska enligt Hysén då ha kommit fram och ställt en fråga.

Bildkälla: Wikimedia

Hysén fick frågan om det ”önskades talas med konungen”.

– Jag tänkte i fem sekunder: ”Varför då?”. ”Nej”, sa jag, ”Vad vill han mig?”. Det var inte något illa ment, men jag blev lite småchockad, vad fan ska man prata med han om då?, säger Glenn Hysén i Värvet.

Detta är ett beslut han senare kommit att ångra.

Bildkälla: Wikimedia

– Nu i efterhand ångrar jag, det är klart man skulle ha gått fram och snackat med honom, men han var i ett annat rum. Hade han stått där kanske det hade blivit. Det kändes som att det var lite nonchalant där liksom. Men det var inte det jag menade, jag fick en chock bara, säger Hysén som uttrycker sig positivt om kung Carl XVI Gustaf.

– Han (kungen) verkar ju väldigt skön. Han är född kung, han kan inte hjälpa det. Jag tror inte han vill vara det, säger Hysén som sedan får frågan om han brukar gräma sig över olika saker och beslut i livet.

– Ja, det är just den som sitter mest inbultad i hjärnan, så mycket annat är det inte.

Profilbild

A post shared by Glenn Hysén (@glenn_hysen) on

Gilla och dela gärna vidare för att sprida Hyséns önskan om att få tala med kungen – 30 år efter det enligt honom själv dåliga beslutet!