Foto: Frankie Fouganthin (Wikimedia commons)/Janerik Henriksson (TT)

Grynet Molvig tvingades in på sjukhus för operation – nu berättar hon

Grynet Molvig har varit inlagd på sjukhus i en halv månad.

Nu berättar den folkkära skådespelaren om operationen och vägen tillbaka.

– Jag har varit borta i fjorton dagar. Det har varit väldigt komplicerat, säger den folkkära filmstjärnan till Expressen.

Grynet Molvig har haft en tung start på sommaren. I två veckors tid har hon varit inlagd på sjukhus, berättar hon för Expressen.

Den folkkära norskan slog igenom redan som 12-åring på 60-talet i hemlandet Norge. Som jazz- och popsångerska nådde hon snabbt popularitet, och hon vann faktiskt den norska uttagningen till Eurovision Song Contest men blev ersatt av en annan artist till den stora Europafinalen.

Låtar som ”Var du som sa nei”, ”Ser du Jan, så hils fra meg” och ”Lykkeland” blev genast hits i början på 60-talet. Hon fick sedan en stor karriär också i grannlandet Sverige – där hon via samarbeten med Hasse och Tage, Povel Ramel och Cornelis Vreeswijk snabbt blev folkkär.

Foto: Oslo Museum via digitaltmuseum.no/Wikimedia commons

Mellan åren 1983 och 1996 var hon gift med greve Carl Adam ”Noppe” Lewenhaupt, som var känd som en av kungens närmaste vänner.

Den glada norskan är i dag 77 år och var så sent som i fjol aktuell med uppsättningen ”Dövheten” på Dramaten, och höll ett kritikerrosat sommarprat i radions P1 samma år.

Grynet Molvig poserar framför kamerorna tillsammans med Let’s dance-profilen Tony Irving. Båda var aktuella år 2019 med varsitt sommarprat i radions P1. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Men den här sommaren har inte börjat lika roligt för den folkkära skådespelaren.

För tidningen Expressen berättar Molvig att hon varit inlagd på sjukhus. Skådespelaren har opererats i höften men har även drabbats av en elakartad infektion.

– Jag har varit borta i fjorton dagar. Det har varit väldigt komplicerat. Infektioner i höften är dumma saker. Men det är ingen dramatisk sjukdom, utan det blev en infektion i min höft, och det har varit ett jobb att ta sig igenom det. Men nu är jag det, och är på bättringsvägen, säger Grynet Molvig till Expressen.

Grynet Molvig hemma igen – nu väntar rehab

Nyligen fick hon komma hem från sjukhusvistelsen, och nu väntar rehabilitering. Molvig förklarar att hon ska äta antibiotika för att ta bort den bakteriehärd som är kvar.

– Nu vill jag bara bli frisk och njuta av kastanjeträden som blommar utanför, säger hon.

Skådespelaren förklarar att hon varit inlagd på Nya Karolinska sjukhuset i Stockholm, och hon vill passa på att hylla personalen.

Hyllar personalen

– Ja, och alla säger att Nya Karolinska är bästa ortopediska kliniken i hela Europa, så jag har varit i bra händer. Och jag är testad för corona, och det har jag inte, så det är bra. Nu njuter jag av livet, säger Grynet Molvig.

Krya på dig, underbara Grynet! Hoppas att rehabiliteringen löper på bra!

 

Läs mer om...