Gunhild Stordalens vägran – efter skilsmässan från Petter: ”För mig är det…”

Gunhild Stordalen, Petter Stordalen

Gunhild Stordalen, Petter Stordalen

Många blev chockerade när beskedet kom att Gunhild och Petter Stordalen skulle gå skilda vägar efter fjorton år tillsammans.

Genom Gunhilds svåra sjukdomskamp hade hennes dåvarande make vägrat lämna hennes sida.

Men i november förra året kom beskedet – de skulle gå skilda vägar.

Nu berättar Gunhild öppet om hur deras relation är idag.

Det var nästan som en kärlekssaga.

Miljardärsduon Petter och Gunhild Stordalen, affärsparet som tagit sig igenom ett sjukdomshelvete, sida vid sida, och som stolt visade upp sin kärlek i Skavlan och på tidningsomslagen.

Men så kom beskedet förra året att superparet skulle gå skilda vägar.

I en intervju med Femina berättar Gunhild hur relationen med numera exmaken Petter förändrats.

– Jag vet att det är många som har svårt att begripa hur vi som var så bra tillsammans inte klarade det. Men samtidigt måste man förstå att en tillvaro där en är sjuk hela tiden innebär extremt stora påfrestningar. Vi trodde varje gång när vi var igenom en behandling att ”nu, nu blir det bättre”, men så blev jag sjuk igen, säger hon till tidningen.

”Hade inte levt om det inte vore för Petter”

2014 diagnosticerades Gunhild Stordalen med den autoimmuna och obotliga bindvävssjukdomen systemisk skleros och hade redan hunnit få sin dödsdom när hon och maken Petter Stordalen checkade in på en vårdinrättning i nederländska Utrecht för att genomgå en experimentell behandlingsmetod.

– Jag hade inte levt om det inte vore för Petter. Jag hade aldrig haft råd att resa till Nederländerna och få den behandlingen två gånger.

”För mig är det Petter eller ingen”

Hon vill betona att det inte handlar om pengarna, utan Petters otroliga stöd till henne i svåra tiden.

– Petter är mitt livs stora kärlek. Han kommer alltid att vara det. För mig är det Petter eller ingen, säger Gunhild Stordalen.

Oslo 20190117. Gunhild Stordalen presenterer den nye EAT-rapporten hos Bama i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT / kod 20520

Vägrar byta efternamn efter uppbrottet

Detta gör att hon också inte kommer byta efternamn trots separationen.

– Jag är Stordalen för min omgivning och känner mig som en Stordalen. Jag kommer alltid att se Petter och hans familj som min familj. Jag är väldigt förtjust i mina bonusbarn och Petters ex-fru Ingrid är en av mina närmaste väninnor. Jag älskar Cirkus Stordalen helt enkelt, säger Gunhild till Femina.

Exit mobile version