Gunnel från Ullared tvingades till operation – ger nytt hälsobesked: ”Nu får det vara slut”

”Ullared”-profilen Gunnel Hyvönen, 74, återhämtar sig efter en canceroperation.

Nu berättar hon om stödet från maken och framtiden, skriver Aftonbladet.

De har blivit Hoforssystrarna med hela svenska folket.

Gunnel Hyvönens upptåg tillsammans med Maritta Söderström i varuhuset Gekås Ullared har tv-tittarna i flera år kunnat följa i Kanal 5-serien ”Ullared”.

De hänger gärna ihop och hittar på äventyr tillsammans, även om de då och då också kan hamna i verbalt bråk med varandra, vilket skildras i tv-serien.

Ett tecken på framgångarna framför tv-kamerorna var 2018 då systrarna fanns på plats vid den årliga tv-galan ”Kristallen” i Stockholm, där de var nominerade som ”Årets tv-personlighet” 2017.

Ullared, Maritta och Gunnel
STOCKHOLM 20180831 Systrarna Gunnel Hyvönen och Maritta Söderström kommer till Cirkus för TV-branschens årliga prisgala Kristallen på Cirkus. Foto: Sören Andersson / TT

De folkkära systrarna har genom åren hittat på massor av upptåg i realityserien och bjudit tittarna på både humor, glädje och sorg vilket man kan se en del av i klippet nedan.

Tidigare i år berättade ”Ullareds”-profilen Gunnel att hon drabbats av cancer, och att systern alltid funnits där vid hennes sida.

Det har nu gått drygt ett halvår sedan hon opererades för lungcancer. I en intervju med Aftonbladet förklarar Gunnel att hon fortfarande har ont, men att det inte är lika illa som tidigare. Hon har genomgått olika canceroperationer tidigare år, men förklarar att det inte är någon ny planerad framöver.

– Jag orkar inte med det, fan nu får det vara slut, säger hon till Aftonbladet.

Hon tror samtidigt inte att hon kommer tillbaka till tv-serien ”Ullared” till följd av pandemin och egna måendet. Därhemma har hon fint stöd av maken.

– Jag pysslar lite med blommor. Maken har köpt nejlikor, själv har jag inte varit på affären, bara två gånger sedan december förra året. Men jag vill att ha blommor på bordet, säger Gunnel.

Ett glädjeämne har hon också att berätta – nyligen vann hon nämligen 100 000 kronor på Bingolotto!

– Jävlar vad glad jag blev, jag skakade som ett asplöv, jag kunde knappt prata jag bara grinade. Man funderar på om det är sant eller inte.

Gunnel, Ullared
Foto: Kanal5/Youtube

Vi hoppas att du snart mår bättre Gunnel! Vi skickar alla våra styrkekramar till dig, och tackar för alla dina härliga tv-framträdanden genom åren!