Gustav Mandelmann tvingades till operation: ”Har aldrig haft så ont”

Gustav Mandelmann tvingades till operation.
Nu berättar omtyckta tv-profilen om smärtorna.
– Jag har aldrig haft så ont som efter den här operationen, säger han till Aftonbladet.

Efter långa uppehållet är Gustav och Marie Mandelmann nu åter tillbaka i tv-rutan.

På tisdagen är det premiär för den nya säsongen i populära programserien ”Mandelmanns gård” på TV4.

Samtidigt har tv-profilen Gustav Mandelmann på sistone haft det tungt.

Mandelmanns gård är tillbaka med ny säsong tisdag 9 januari kl 20.00 på TV4 och TV4 Play ❤️️

Gepostet von Mandelmanns Gård am Donnerstag, 4. Januar 2018

Ungefär samtidigt som inspelningarna pågick under våren och sommaren fick han veta att han hade drabbats av artros. Det är den vanligaste ledsjukdomen som oftast drabbar våra leder i knä, höft, fingrar, rygg och stortå.

”Artros är en klinisk diagnos, speciellt då strukturella fynd som vid artros ofta inte överensstämmer med symtomen. Förekomsten av artros ökar med ökande ålder och övervikt, men artros kan debutera redan i 20–30-årsåldern, speciellt efter tidigare ledtrauma”, står det att läsa i Läkartidningen.

Tidningen beskriver tillståndet som allt vanligare i Sverige – och här väntas antalet diagnoser öka. En av fyra personer som är 45 år eller äldre beräknas ha artros.

En av dessa är alltså tv-profilen Gustav Mandelmann.

Foto: TV4

Fick åka in på sjukhus

Det var före jul som Mandelmann fick åka in på sjukhus med svåra smärtor. Han hade då levt med artros i drygt ett halvår, och nu var det dags för operation.

För Aftonbladet berättar den omtyckta tv-profilen att han nu fått sin högra knäled utbytt. Han förklarar att han aldrig tidigare haft så ont – som efter operationen.

I dag är Gustav Mandelmann dock glad och tacksam, särskilt som operationen kunde genomföras före julhelgen.

– Det var jobbigt. Men det var ändå skönt att operationen gjordes i december som är rätt lugn. Det är också flera storhelger som gör att man med gott samvete kan ligga och vila, säger han till Aftonbladet.

Ni är några som undrat om inte hönsvaktarhunden Siri får hänga med husfolket – och självklart gör hon det: "Gårdshunden…

Gepostet von Mandelmanns Gård am Dienstag, 31. Januar 2017

Mandelmann drabbad av infektion efter operationen

Däremot drabbades Mandelmann av ett bakslag. Efter operationen fick han en infektion. Nu mår han dock bättre och berättar för tidningen att infektionen börjar försvinna, hälsar han i intervjun med Aftonbladet.

På tisdagen är det så äntligen nystart för ”Mandelmanns gård” igen i TV4 klockan 20.00.

Såklart de ska ha en Kristall! GILLA och DELA om du håller med!! =)Se alla nomineringar: http://link.tv4.se/2w1rBJb

Gepostet von Mandelmanns Gård am Mittwoch, 16. August 2017

Därför blir det en ny säsong av ”Mandelmanns gård” i TV4

Det var efter att många tittare hört av sig till paret som de bestämde sig för att tacka ja till att spela in en fjärde omgång med TV4. De var först tveksamma, berättade Marie Mandelmann.

– Vi hade inte förstått att programmet betydde så mycket för många. Vissa skriver till och med att det gör deras liv värt att leva. Eller en mamma som skrev att vårt program var det enda som hennes son med svår ADHD blev lugn av, sade Marie Mandelmann till Land i januari förra året.

I det första avsnittet för säsongen får tittarna bland annat följa med när Marie och Gustav Mandelmann åker till Örebro för att köpa nya får. Avsnittet spelades in i våras, och efter den extrema torkan i fjol plöjer Marie och Gustav ny åkermark i avsnittet. Gården utökas även med duvor, ett mycket klimatsmart djur, uppger TV4.

Krya på dig, Gustav! Dela gärna vidare om du också vill skicka en hälsning till tv-profilen.

TV: Sveriges TV-historia