Gustav Mandelmanns oväntade livsändring – trotsade familjens önskan

Att vara just bonde var inte något som Gustav Mandelmanns familj alltid ställt sig positiva till. I det senaste avsnittet av ”Mandelmanns gård” avslöjar Gustav, hur han trotsade familjens önskan och gick sin egen väg.

– I vår familj var det liksom det som räknades, att bli doktor, säger han i programmet enligt Expressen.

Mycket hade kunnat se annorlunda ut, om Gustav Mandelmanns familj hade fått välja.

Under det senaste avsnittet av ”Mandelmanns gård” avslöjar Gustav hur hans liv hade kunnat se ut om han och frun Marie inte hade flyttat ut till deras gård. Enligt honom hade hans familj helt andra planer för honom än att Gustav skulle bli bonde.

Enligt honom var familjens plan att han skulle bli läkare och arbeta med medicin, precis som resten av familjen.

– I vår familj var det liksom det som räknades, att bli doktor. Och jag har ju en syster som är doktor och en som är barnmorska, en annan syster, och så pappa jobbade med medicin också. Så det enda som fanns som man kunde välja trodde jag var medicin och läkare, säger Gustav i programmet, enligt Expressen.

Gustav Mandelmann berättar om hur livet kunde varit annorlunda på grund av familjen. Foto:TV4

Avundades arbetarna på Karolinska

Så han gjorde ett tappert försök. Gustav började gå flera terminer på läkarlinjen men han märkte med tiden hur dåligt han började må.

För Gustav blev det bara värre. Ångesten kom och blev värre och värre ju närmare examen han kom. I programmet berättar han hur han avundades de som klippte häckarna på Karolinska Sjukhuset då de fick chansen att vara utomhus.

– Där vill ju jag vara och jag vill hålla på med grönska och djur och sådant, säger Gustav i programmet enligt Expressen. 

Att bli bonde har inte alltid varit självklart för Gustav Mandelman. Foto: TV4/Youtube

”En barfota Linné”

Men hans drömmar välkomnades inte med någon värme. Gustavs pappa tyckte att han kunde nöja sig med att vara bonde på deltid.

Nu lever han istället sitt drömliv som han beskriver som ”att han känner sig som en barfota Linné på något vis, som sätter upp staket, har djur och odlar. Det bästa, säger han, är att han får dela allt med frun Marie Mandelmann. Det är det som fyller hans liv med det verkliga innehållet”, skriver Expressen.

Det är så svårt att tänka sig ett annat liv för dig Gustav! Men vi är så glada att du följde ditt hjärtas dröm! Tryck på gilla-knappen om du uppskattar Gustav Mandelmann. 

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/W60icHsjV21kdCKQHhXzTpiiAMNsLxHven4nv3EPIxkf28OHsF2uCsB_58o4q5zq?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]