Hans Mosessons sista gåvor till familjen – det lämnar den folkkära profilen efter sig

Skådespelaren och musikern Hans Mosesson, 79, somnade in i oktober efter en kort tids sjukdom.

Nu står det klart vad den folkkäre skådespelaren lämnar efter sig till familjen.

Som ung var Hans Mosesson med och bildade den ikoniska teater- och rockgruppen Nationalteatern.

Därefter har han synts till i flera SVT-serier och i Radioteatern.

Men mest känd blev han trots allt för sin roll som Ica-Stig i Ica-reklamen.

Det blev hela 512 avsnitt och 13 år som Ica-Stig, där han tillsammans med sina kollegor Ulf och Sebastian driver en liten matvarubutik.

Men 2005 valde Stig att lägga reklamjobbet på hyllan, men kom tillbaka till rutan 2021 för en kort comeback.

I en tidigare intervju med Nöjeslivet berättade Hans att det var en riktig nostalgifest att iklä sig rollen som Stig igen.

 Det var lite nostalgiskt och det var roligt att träffa de flesta i teamet man arbetade med tidigare, sa han då.

Den 25 oktober 2023 somnade Hans Mosesson in efter en kort tids sjukdom. Han blev 79 år gammal och lämnade efter sig hustrun Carola och tre söner.

Det är förkrossande att ha förlorat en så kärleksfull och varm livskamrat och pappa. Vi är så tacksamma över allt vi har haft tillsammans, och att vi fick vara vid Hasses sida under de sista dagarna”, skrev familjen i ett uttalande till Dagens Nyheter.

Mosesson hade sjukdomen kol under de sista åren i livet. Men det är fortfarande inte allmänt känt varför han dog.

Hans Mosessons 16 år yngre fru Carola

Hans Mosesson mötte 16 år yngre Carola 1982 och snart stod det klart att de två var ämnade för varandra.

– Det var på en cabaret i Nordstan. Jag gick runt utanför teatersalongen. Det fanns en kiosk där det stod en snygg tjej och jobbade. Jag brukade värma upp genom att jogga i korridoren och så småningom vågade jag prata med skönheten. På den vägen är det, har Hans berättat för sajten Hänt.

När Hans fick frågan om vad som är det bästa med frun Carola, svarade han kvickt.

– Hon är väldigt driftig och initiativrik. På det sättet håller jag mig igång. Jag har en tendens att gå hemma och inte göra så mycket. Men med henne är det hela tiden projekt, har han sagt.

Även om paret aldrig sett åldersskillnaden som ett hinder, började Hans känna en oro över sin hälsa den sista tiden.

För Expressen berättade han att han var orolig över att hans 16 år yngre fru Carola skulle tvingas ta hand om honom om han blev dödligt sjuk.

– Det ligger ju i farans riktning, som Leif GW brukar säga. Risken är inte överhängande, men ju helt reell på papperet. Vi får hoppas att hon slipper det, och att det går fort när den dagen kommer, sa han.

Foto: TT/ TV4

Det lämnar Hans Mosesson efter sig till familjen

Nu, drygt tre månader efter stjärnans död, står det klart vad skådespelaren lämnar efter sig då bouppteckningen har skickats in till Skatteverket. 

Enligt Expressen efterlämnade Hans inget testamente och inte heller upprättades något äktenskapsförord vid giftermålet, vilket innebär att all Mosessons egendom är giftorättsgods och att makan Carola Pfeiffer Mosesson ärver samtliga tillgångar efter att skulder har dragits av. 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Expressen tagit del av handlar det om totalt 4 586 852 kronor som Hans lämnar efter sig. Men efter att skulder, lån och begravningskostnader dragits av återstår 2 330 053 kronor som hustrun Carola får.

Hans tillgångar finns bland annat i parets bostad i Hovås, på bankkonton och i aktier. Lösöre i bostad värderas till 100 000 kronor och även en BMW 330CI, värderad till 120 0000 kronor har listats som en tillgång.

Vi glömmer dig aldrig Hans.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version