Foto: TV4/Shutterstock

Här är Anders Krafts nya jobb – oväntade karriärdraget efter avhoppet från TV4: ”Jag är imponerad”

Anders Kraft lämnade TV4 efter nästan tre decennier på kanalen.
Nu har programledaren landat ett nytt tv-jobb.
– Jag är väldigt nöjd och förväntansfull, säger Anders Kraft.

Anders Kraft, 55, har synts i rutan som programledare i TV4 ända sedan 2003. Mellan åren 2004 och 2012 var han programledare i ”Nyhetsmorgon”, och på senare år har den rutinerade journalisten agerat stabilt nyhetsankare i kanalens sena nyhetssändningar.

Kraft har i alla år varit en stor tittarfavorit på kanalen – och han hyllades stort efter sin insats i samband med kanalens specialsändning om Olof Palme för några år sen. Detta i samband med chefsåklagare Krister Peterssons utpekande av den så kallade ”Skandiamannen” som Palmes mördare.

Plötsligt föll programledaren Jenny Strömstedt ihop på studiogolvet, och Anders Kraft klev snabbt in och tog över sändningen. Han kunde också lugna tittarna om att Jenny mådde bättre utanför bild. Hon tackade honom senare och benämnde Kraft som ”en hjälte” i ett inlägg i sociala medier.

Därför slutar Anders Kraft på TV4

Tidigare i somras kom den överraskande nyheten att Kraft ska sluta på TV4. Efter 28 år på den kommersiella familjekanalen hade han sagt upp sig.

– Vi, flera chefer på olika nivåer och jag, har tyvärr inte lyckats hitta någon annan roll eller passande uppgift för mig. Detta har lett fram till att jag beslutat mig för att lämna, skrev Kraft i ett mejl till sina kollegor som tidningen Expressen tog del av.

Kraft skrev också till kollegorna att han framfört önskemål om att få arbeta andra arbetstider, och med annat än nyheter.

Hit går Kraft nu – stjärnvärvningen

Nu väljer Kraft att göra som flera andra profilerade tv-personligheter – däribland tidigare SVT-programledaren Anna Hedenmo och musikkritikern Fredrik Strage. Han tar nämligen steget till EFN Ekonomikanalen, som är en webb-tv-satsning från Handelsbanken. Där kommer han framöver att synas i rutan, i stället för i TV4.

– Jag är väldigt nöjd och förväntansfull inför min nya utmaning på redaktionen, säger Anders Kraft i ett uttalande.

– Jag är imponerad av den pionjäranda och energi som EFN står för, säger Kraft vidare.

På EFN är man nöjda över stjärnvärvningen.

– Anders är en erfaren tv-journalist som kommer att bidra med stor kunskap till vår publik, säger Leo Lagercrantz, publisher på EFN Ekonomikanalen.

Vi önskar Anders lycka till på nya jobbet!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev