Här bjuder Steffo Törnquist upp 104-åriga Majsan – på äldreboendets lyxiga Nobelfest: ”Oj, oj, oj”

Steffo Törnqvist och Maj Dahlberg

Foto: Tv4

Ingen fest utan dans.

När TV4-profilerna Steffo Törnquist och Sofia Geite besökte Nobelfesten på äldreboendet Villa Magnolia i Sköndal, tog sig Steffo en rejäl svängom med ingen mindre än 104-åriga Maj Dahlberg.

Den 15 september 1990 klev Steffo Törnquist in i Tv4huset för första gången. Drygt tio år senare gjorde han sin allra första sändning som programledare i Nyhetsmorgon.

Sedan dess har han gjort det mesta på kanalen och tagit sig igenom hundratals sändningar i Nyhetsmorgon, bland annat tillsammans med stjärnor som Sofia Geite, Maria Forsblom och Jenny Strömstedt, eller ”Jempa” som Steffo kallar henne, som kompanjoner.

Idag är han en av de personer som jobbat allra längst med programmet Nyhetsmorgon. Men det senaste året har Steffo valt att trappa ned på sändningarna och jobbar numera bara en gång i veckan.

– Tanken med att gå ner till en sändning i veckan är att jag ska orka, helst i några år till. Varje sändning är ett marathon och jag är ju inte 25 längre. Och jag väntar med pensionering tills min fru Carro slutar jobba, hon är några år yngre och har kul med sitt juristande, skrev Steffo Törnquist till Svensk damtidning.

Steffo Törnquist besökte äldreboende

Dag ut och dag in guidar programledarna för Nyhetsmorgon tittarna mellan högt och låg, allvarligt och lättsamt, lycka och sorg.

I förra veckan dök Steffo Törnquist och kollegan Sofia Geite upp på äldreboendet Villa Magnolia i Sköndal, Stockholm.

På Villa Magnolia är de boendes välbefinnande högsta prioritet och Newsner har tidigare berättat om hur de alltid försöker sätta guldkant på vardagen för de äldre.

Bland annat har de en skönhetssalong som är öppen dynget runt och dit de boende kan gå för ett glas vin, fixa frisyren och skvallra.

De äldre får också önska aktiviteter och när 92-åriga Irene ville åka pulka, ja då var det det som stod på hennes schema för dagen.

Under 2022 på livet på äldreboendet också till film. I filmen får tittarna följa aktivitetscoachen Monica Lyander och hennes vardag med ”oldiesarna” som hon kallar dem. En film fylld av livsglädje men också om svåra avsked i livets slutskede.

Äldreboende dukade upp till nobelfest

I förra veckan var det åter igen dags för lite guldkant. Villa Magnolia dukade upp till Nobelfest med trerätters och prisutdelning.

Förutom boende, medarbetare och anhöriga var också programledarna Sofia Geite och Steffo Törnquist inbjudna till festen.

Steffo hade Maj Dahlberg, 104, år som bordsdam. Under middagen frågade han hur hon håller sig så klipsk i huvudet, varpå Maj svarade att hon läser mycket böcker.

Här bjuder Steffo upp bordsdamen

Och ingen fest utan dans, som sagt. Steffo Törnquist bjöd upp bordsdamen Maj och tog en rejäl svängom.

– Jag blir ju yr i huvudet, säger Majsan och skrattar.

– Då tar vi en snaps så går det åt andra hållet, svarar Steffo.

– Det är första gången på 104 år som jag får dansa, säger Majsan när hon kramat Steffo och tackar för dansen.

Men aktivitetssamordnare försäkrar henne om att hon även dansade på midsommarafton.

Det här var verkligen underbart att se.

Exit mobile version