Här tröstas Oscar Enestad av flickvännen Cecilia, 50, i natt – efter sistaplatsen i Melodifestivalen

Det räckte inte hela vägen.

Oscar Enestad, 21, slutade på sista plats i sin solodebut i Melodifestivalen 2019.

Men han var inte alltför nedstämd för det – efteråt hade han flickvännen Cecilia som tröstade på den efterföljande festen i Malmö.

– Lite konstigt att det inte gick hem, men det är inte jag som bestämmer och det respekterar jag, säger Oscar Enestad om sitt bidrag ”I Love It” till Expressen.

MALMÖ 20190209 Oscar Enestad med flickvännen Cecilia och vänner kommer till efterfesten på Elite Savoy Hotel efter Melodifestivalen deltävling två i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Oscar Enestad sjöng i Melodifestivalen 2019 om sin kamp för kärleken – hur föräldrarna inte gillar det men att han själv älskar det. Han har i många intervjuer i veckan berättat att låten är självupplevd.

Popnumret med den tidigare FO&O-medlemmen slutade dock i en sistaplats i Malmö arena, men Oscar var inte alltför nedstämd för det. Efteråt tröstades han av vänner, skivbolagsfolk – och förstås flickvännen Cecilia, 50, på plats i Malmö.

– Jag stod där helt själv där inne och tänkte ”vad var det som hände?”, sen tänkte jag tillbaka på uppträdandet och tänkte ”fan vad bra det var”. Lite konstigt att det inte gick hem, men det är inte jag som bestämmer och det respekterar jag, säger Oscar Enestad till Expressen.

Och skålar med kärleken och vänner.

MALMÖ 20190209 Oscar Enestad med flickvännen Cecilia och vänner kommer till efterfesten på Elite Savoy Hotel efter Melodifestivalen deltävling två i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

– När låten skrevs så kände jag bara att ”nu är det dags”. I och med det beslutet så känns det bra nu. Jag har ett budskap och hoppas att jag kan influera andra människor med det här i den här frågan. Man ska älska vem man vill. De andra som säger emot kan sätta sig ner, har Oscar tidigare berättat för sajten Hänt.

Artisterna dansade natten lång och för 15-åriga underbarnet Malou Prytz, som skrällde sig raka vägen till final, blev det segerskål i mjölk i natt, rapporterar TT.

– Det var oväntat men samtidigt inte förvånande. Hon brukar alltid ge allt när det väl gäller. Hon har vunnit i talangtävlingar men detta slår ju allt, säger mamma Camilla Prytz till TT.

MALMÖ 20190209 Malou Prytz på dansgolvet på efterfesten på Savoy i Malmö efter att hon gått direkt vidare till final under Melodifestivalen deltävling två i Malmö Arena på lördagen. Foto: Johan Nilsson / TT

Här kan man se Oscar Enestads kärleksbidrag i Melodifestivalen 2019:

Bra jobbat Oscar! Störst av allt är kärleken. 

LÄS MER: Allt du behöver veta om Melodifestivalen 2019

Melodifestivalen 2019: Artister, TV-tider och resultat