Hård kritik mot Erik Videgård efter snusket i direktsändning – agerandet får tittarna att se rött: ”Äckligt”

När stjärnkocken Erik Videgård dyker upp i ”Nyhetsmorgon” kan man räkna med att det kommer tillagas mat av den allra bästa sorten.

Profilen har blivit ett populärt inslag och har inte minst blivit folkkär hos tv-tittarna som inte tycks få nog av stjärnan.

Men nu har en detalj kring kockens agerande i direktsändning fått flera tittare att reagera.

Tusentals bänkar sig varje morgon för att ta del av dagens stora nyhetshändelser i ”Nyhetsmorgon”.

Det blandas ämnen högt och lågt och under helgerna bjuds det också på ett och annat musikframträdande.

Och genom åren har särskilt en stjärna medverkat flera gånger i programmet och blivit ett populärt inslag.

Erik Videgård är stjärnkocken som skrivit flera kokböcker, och är en av grundarna till Svenska Sommelierföreningen. Som sommelier har han faktiskt vunnit SM-guld – och även tävlat i VM-sammanhang.

Han har dessutom drivit flera krogar i Stockholm och blivit inte minst en folkkär tv-profil efter sin medverkan i ”Nyhetsmorgon”.

Erik Videgård
Foto: TV4

Men då och då har också stjärnan fått försvara sig när det gäller en viss detalj kring sin medverkan i programmet.

LÄS MER: Här gör Leif GW Persson något han aldrig tidigare gjort – historiska draget i sändning

Starka kritiken mot Erik Videgård efter agerandet

Flera gånger tidigare har tittarna bland annat uppmärksammat hur Erik Videgård har haft ringar på sig i köket medan han har lagat mat.

Dessutom har han fått kritik för att bära handskar.

Detta har fått flera att se rött och menar att det inte kan vara särskilt hygieniskt.

I en tidigare intervju med sajten Hänt har Erik Videgård bemött kritiken och förklarat kring varför han väljer att ha ringar och handskar på sig under matlagning.

– När jag hanterar råa råvaror har jag gummihandskar på mig på den hand som hanterar råvaran. Ibland glömmer jag mina svarta handskar och har istället en genomskinlig handske, då kan det ju vara så att man inte ser, sade Videgård då till Hänt.

Och nu får tv-kocken återigen kritik från tittarna.

Tittarna ser rött efter Erik Videgårds agerande i direktsändning

Det var under lördagens sändning som Erik Videgård gästade ”Nyhetsmorgon” för att bland annat dela med sig av ett genialiskt knep kring hur man hackar lök.

Då lade tittarna även denna gång märke till hur stjärnkocken hade både ringar och plasthandskar på sig.

”Varför har han handskar på sig?. Det räcker att tvätta sig noga om händerna”, frågade sig bland annat en person i TV4:s kommentarsfält på Facebook.

”Precis, äckligt med massa plast”, skriver en annan.

Men det fanns också de som kom till Eriks försvar och menade att det är fullt rimligt att ha handskar på sig för att skydda ringarna.

Jenny Alversjö
Foto: TV4

”Hygien. om du bär smycken så är de samlingar för bakterier. därför använder många kockar engångshandskar efter de tvättat händerna. inte konstigare än att kirurger gör det. dessutom kan du ha småsår som även om du tvättar i sprit kan innehålla bakterier. handskar stoppar allt”, skriver en person.

I ett meddelande till sajten Hänt slår Erik Videgård ännu en gång tillbaka mot kritiken kring agerandet.

”Ringarna sitter kvar därav handsken. Använder alltid handskar när jag hanterar råvaror med händerna. När tittarna ser mina ringar är det när jag inte hanterar råvarorna”, skriver han till sajten och fortsätter:

”Kan bli missförstånd då men då jag inte får av några av ringarna så använder jag handske på vänster hand som jag tvättar precis som högerhanden. Har inte matförgiftat någon i hela mitt liv så det verkar fungera”.

För oss är du fantastisk Erik! Vad tycker ni? Är det rätt eller fel av Erik att ha både ringar och handskar på sig? Diskutera gärna på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.