Hasse Aro: Jag blev portad av SVT från att tävla i ”På spåret”

På spåret är ett av Sveriges mest folkbildande och samtidigt populära underhållningsprogram. Det har visats i SVT på fredagskvällarna ända sedan 1987 och har närmast blivit en institution i svensk tv.

Många klassiska vinnare och deltagare har vi fått se genom åren – alltifrån Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren till reporterprofilen Elisabet Höglund.

Men någon som ännu inte fått pröva sina vingar i frågesporten är Hasse Aro.

Programledaren och Efterlyst-profilen berättar nu om sin dröm som gick i kras i en intervju med Rix Morronzoo i radio.

Hasse Aro var under många år TV3:s ansikte utåt. Tillsammans med Leif GW Persson ledde han populära programmet ”Efterlyst”, och har själv deltagit i bland annat Let’s dance på TV4.

Men i SVT:s På spåret blev det nobben för tv-profilen.

Faktaprogrammet, som vanns av komikern Josefin Johansson och programledaren Johar Bendjelloul i vintras, är ett av SVT:s största program som samlar en miljonpublik. Tittarrekordet på 3,7 miljoner är från 1990 och har visats i rutan nästan varje år sedan 1987.

Men för Aro har det alltså ännu inte blivit någon medverkan i frågesporten. I stället ska han ha fått nobben.

Det hela ska ha inträffat för en tid sedan, och Hasse Aro är inte ens säker på om det var under den tiden som Kristian Luuk och Fredrik Lindström lett programmet.

– Jag är inte säker på att det här var på Kristian Luuks tid, det kan ha varit före det. Jag nämner inga namn, men jag är bannlyst där. Men det är lite tjusigt å andra sidan, säger han i Rix Fm enligt Hänt.

Foto: Adam Ishe/TT

Hasse Aro berättar i Rix Morronzoo att han blev ”portad” från SVT:s långkörare. Det var nämligen en annan deltagare som ville ha honom med, enligt Aro.

– Nu ska jag berätta sanningen. Jag är portad därifrån tror jag. Det var en person som blev tillfrågad om hen ville vara med i På spåret, jag behöver inte namnge vem det var. Men hen tyckte att det var jättekul och ringde mig och frågade om jag ville vara hens parhäst, vilket jag tyckte var jättekul.

– Men då sa redaktionen ”nej, honom vill vi inte ha”, säger Hasse Aro i radioprogrammet.

SVT känner dock inte igen detta alls – och säger att Aro inte alls blivit ”portad”.

– Ingen av oss som jobbar med programmet nu och de sista i alla fall fem åren har någonsin hört talas om detta. Det är inte heller någon som vi har pratat med som har föreslagit Hasse Aro som parhäst, inte under de senaste fem åren i alla fall, säger Christina von Sydow, projektledare på SVT till Hänt.

Hasse Aro i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Foto: Youtube

Vem skulle du vilja se i nästa upplaga av ”På spåret”? Skriv gärna en kommentar!